Václav Noid Bárta se vrací na scénu! Založil skupinu a točí nové album

Vydáno 16.03.2011 | autor: redakce

Bývalý lídr Dolores Clan a Noidcrew Václav Noid Bárta má novou kapelu, kterou představí na prvním koncertu 23. března v pražském Futuru.

Václav Noid Bárta se vrací na scénu! Založil skupinu a točí nové album Václav Noid Bárta se vrací na scénu! Založil skupinu a točí nové album

noidNoid a jeho trio vyvolených (foto: Jaroslav Urban)

Noid
je k vidění v hlavní roli muzikálu Ondřeje Soukupa Robin Hood, v rolích Jidáše i Piláta v rockové opeře Jesus Christ Superstar a v neposlední řadě pracoval na hudebním doprovodu k thrilleru Kajinek.

Nyní přichází se skupinou Noid. "Je čtyřčlenná, kromě mě ji tvoří kytarista Jirka Urban mladší, baskytarista Jaryn Janek a bubeník Miloš Meier," tvrdí Noid.

"Kdo se alespoň trochu vyzná na naší hudební scéně, ten ví, že kluci patří k absolutní špičce, a já jsem šťastný, že do toho se mnou šli tak zkušení muzikanti. Hrajeme současnou rockovou muziku s tím, že klademe důraz na melodičnost a na rytmiku. Kromě nástrojů, které jsem vyjmenoval, používáme samply, s nimiž si chceme hodně pohrát. Využijeme i syntézu moderních zvuků se živými prvky, jakými jsou třeba smyčce a tak podobně," dodává.



V plánu je i deska, zatím je hotový první singl, který se jmenuje Zkouším vstát. "Podle nás dostatečně vystihuje žánrově i zvukově cestu, po níž chceme kráčet. Teď k němu přibývají další písničky. Samozřejmě bychom rádi natočili v dohledné době celé album. Už teď máme jasno v tom, že to bude deska ucelená, nebudeme na ní přebíhat ze stylu do stylu," říká Noid.

Po pražské premiéře čekají skupinu Noid nejbližší koncerty v klubech v Benešově, Hradci Králové nebo např. Havlíčkově Brodě.

zdroj: TZ, mp

zavřít