SENEGALSKÝ RAP NA TURNÉ PO ČR

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Praha, Brno a Plzeň budou žít na začátku března pravým africkým a romským hip hopem!! Hvězda senegalského rapu, ženské trio ALIF, chystá v tuto dobu turné po těchto třech českých městech. Předskokanem bude romský rapper Gipsy ze Syndrom Snopp.

SENEGALSKÝ RAP NA TURNÉ PO ČR SENEGALSKÝ RAP NA TURNÉ PO ČR

Jejich jméno znamená "osvobozující útok feministického dělostřelectva". ALIF je vůbec první senegalská ženská rapová skupina a jejich hudba vyrůstá z bohaté tradice afrického hip hopu, který má v senegalském Dakaru hlavní centrum a z něhož vyrostli jejich slavné mužské protějšky - např. Positive Black Soul, Daara J či Pee Froiss. V České republice již několikrát koncertovaly a jejich živelný projev vždy vyvolal velké nadšení.

Spolu s ALIF vystoupí romský rapper Gipsy, který je české hip hopové komunitě znám jako frontman přední české formace Syndrom Snopp. Jeho výjimečný roma hip hop charakteristický melodickými refrény, cikánskými kytarami a houslemi, které jsou kombinované s klasickým rapem a „drsnými texty ze života“, již zaujal několik zahraničních producentů. Ke společným koncertům v Praze (7. 4. - Akropolis) a Drážďanech (8. 4.) si ho vybral král balkánské dechovky Boban Marković. Vážný zájem o Gipsyho projevil berlínský festival „Karneval der Kulturen“, berlínská mekka world music Kaffe Burger či radio Multikulti. Exkluzivně jej na turné živě doprovodí zkušení romští muzikanti: Vojta Lavička - housle, zpěv (ex Deep Sweden, Álom, a.j.) a Vladimír Demeter - kytara, zpěv (Bengas).

Koncerty se uskuteční 2. března 2005 na brněnské Flédě, 3. března v pražském Abatonu a 4. března v plzeňském Divadle pod lampou. Vstupenky stojí 100 Kč v předprodeji a 120 Kč na místě a jsou k dostání v obvyklých předprodejích.

ALIF (Senegal) + Gipsy (CZ) of Syndrom Snopp, feat. Vojta Lavička & Vladimír Demeter
African & Roma Hip-Hop Night
2. března 2005 / Brno - Fléda
3. března 2005 / Praha – Abaton
4. března 2005 / Plzeň – Divadlo pod lampou
zavřít