Foo Fighters: charitativní koncert na pomoc Novému Zélandu

Vydáno 16.03.2011 | autor: redakce

Foo Fighters plánují odehrát v Aucklandu koncert, jehož výtěžek získají oběti nedávných zemětřesení.

Foo Fighters: charitativní koncert na pomoc Novému Zélandu Foo Fighters: charitativní koncert na pomoc Novému Zélandu

foo2Foo Fighters: musíme si pomáhatDave Grohl prohlásil, že úterní vystoupení (22. března) bude mít charitativní rozměr. Důvodem jsou ničivá zemětřesení, která před měsícem zasáhla Nový Zéland. Výtěžek půjde na konto organizace CHCH Earthquake Relief Fund.

Grohl vyvěsil na internet video, ve kterém tvrdí, že se kapela pokusí udělat cokoliv, co by mohlo obyvatelům Zélandu pomoct.

Foo Fighters mají před vydáním sedmé studiovky, album se oficiálně objeví v obchodech v polovině dubna. Jak již kapela několikrát zmínila, produkci obstaral Butch Vig, jenž se podílel na Nevermind od Nirvany. Vig přitom Grohlově kapele dosud produkoval pouze dvě skladby (Wheels a Word Forward).

Na nové desce hostuje i spoluzakladatel Nirvany Krist Novoselic, který nahrál basu a akordeon ve skladbě I Should Have Known.

A Pat Smear, který hrával na kytaru při koncertech Nirvany a byl dlouhodobým doprovodným členem rodiny Foo Fighters, se stal společně s Grohlem, Taylorem, Hawkinsem, Natem Mendelem a Chrisem Shiflettem regulérním členem Foo Fighters.


mp


dave_top
zavřít