Thom Yorke z Radiohead pracuje na novém albu, tentokrát zkusí hip hop

Vydáno 21.03.2011 | autor: redakce

Radiohead vydali v minulém měsíci svoji osmou studiovku The King of Limbs a podle nových informací připravuje lídr kapely další desku.

Thom Yorke z Radiohead pracuje na novém albu, tentokrát zkusí hip hop Thom Yorke z Radiohead pracuje na novém albu, tentokrát zkusí hip hop

thom_doomThom Yorke a muž se železnou maskouPůjde o sólovku, na které se podílí i původem britský rapper s pověstnou maskou na obličeji MF Doom. Ten potvrdil, že mají s Yorkem v plánu natočit několik skladeb.

"Pracujeme na nějakých duetech. Jde zatím jen o přípravy, ale pravděpodobně nakonec natočíme album," řekl MF Doom v rozhovoru pro časopis 3D World.

Oba muzikanti spolu v minulosti již pracovali, Thom Yorke se totiž v roce 2009 objevil jako host Doomova remixu skladby Gazzillion Ear.

MF Doom ale není jediný, s kým má zpěvák Radiohead v nadcházejících měsících plány. Připravuje společný projekt se slavným dubstepovým producentem Burialem a electro-folkovou formací Four Tet.

Výsledkem bude singl Ego, resp. Mirrors. V limitované edici bude k dispozici pouze 300 kusů, které vydá vlastní label Four Tet.

Radiohead vydali svoji osmou studiovku pod názvem The King of Limbs 18. února, a to ve formátech MP3 a WAV. CD a vinylová verze vyjde 28. března a limitovaná edice je naplánovaná na začátek května.

 


mp

zavřít