R.E.M.: album Collapse Into Now jsme celé složili na iPhone

Vydáno 23.03.2011 | autor: redakce

Michael Stipe se v rozhovoru přiznal, že nebýt aplikací na iPhone, nové album Collapse Into Now by jen těžko vzniklo.

R.E.M.: album Collapse Into Now jsme celé složili na iPhone R.E.M.: album Collapse Into Now jsme celé složili na iPhone

michael-stipe_topStipe hledí vstříc lepším technologickým zítřkůmStipe využíval svůj iPhone především jako poznámkový blok, do kterého si psal noty, rytmiku a kam nahrával svůj hlas. Tyto podklady pak posloužily k nahrání patnácté desky R.E.M.

Jednapadesátiletý zpěvák to prozradil v interview pro Absolute Radio. "V podstatě jsem na telefon nahrál celou desku. A to mám na technologiích rád – jsou daleko praktičtější než kusy papíru, které pak máte všude," řekl Stipe.

R.E.M. vydali Collapse Into Now v pondělí 7. března. Podle kytaristy Petera Bucka kapela usilovala o návrat ke kořenům a tomu také odpovídá zvuk nahrávky.

Michael Stipe, Peter Buck a Mike Mills album natáčeli s producentem Jacknifem Lee. S tím skupina spolupracovala již na předchozím počinu, Accelerate. Jacknife Lee jako držitel Grammy v minulosti pracoval na albech U2, Snow Patrol, The Hives, Kasabian, The Editors, Aqualung nebo Bloc Party.

R.E.M. zatím neplánují žádné turné. "Nejsem si jistý, jestli zrovna hraní koncertů je to, co prodává alba. Vypadá to, že lidi kupují desky čím dál tím míň. Uvidíme, co se stane," tvrdí Peter Buck.


mp



michael-stipe_top
zavřít