Interpol na Open Air Festivalu zahrají s novým baskytaristou

Vydáno 27.03.2011 | autor: PR

Meziatlantické turné v těchto dnech prožívá kapela Interpol, jeden z headlinerů Open Air Festivalu. Jedna z nejlepších "kytarovek" současnosti koncertuje v sobotu v Moskvě, v neděli v Sankt-Petěrburgu. Tyto dva koncerty jsou i pro netrpělivé evropské fanoušky zároveň poslední příležitostí vidět koncert kapely ještě před jejich show v Panenském Týnci.

Interpol na Open Air Festivalu zahrají s novým baskytaristou Interpol na Open Air Festivalu zahrají s novým baskytaristou

interpolInterpol totiž už na konci března odjíždějí na šňůru do USA a Mexika. Do Evropy se zřejmě opět vrátí až před začátkem léta.


Interpol
představují letos ve světě i v Česku fanouškům svou poslední desku, pojmenovanou jednoduše a stručně - Interpol. Pilotní singl Barricade dosáhl za pouhých pár měsíců téměř půl milionu shlédnutí na Youtube. V pořadí jde už o čtvrtou desku, kterou Interpol vydali. Díky originálním mrazivým kytarovým riffům i expresivnímu frontmanovi vystupovali Interpol například s U2 a dalšími legendami kytarové hudby. Jejich post-punková indie tvorba, jak bývá jejich styl často škatulkován, není zaměnitelná s jinými kapelami a je důvodem velké popularity Interpol na obou stranách Atlantiku.

V Panenském Týnci už budou Interpol hrát s novým "basákem" Bradem Truaxem. "Má skvělý vkus," chválí si Interpol novou posilu v kapele. "Hrál v celé řadě vynikajících kapel a je to prostě náš muž," dodává newyorská kapela. Někdejší baskytarista Dave Pajo odchází ze sestavy, aby se mohl věnovat naplno své rodině. "Budu je skutečně postrádat," říká Dave o Interpol, se kterými se loučí v dobrém.

Kapelu Interpol bude v Panenském Týnci předskakovat přední česká indie formace Sunshine, jejíž frontman Kay Buriánek se na vystoupení newyorských Interpol osobně těší. "Jejich koncert je prostě zážitek," pozval Kay fanoušky indie kytarovek do Panenského Týnce. Sunshine si ovšem pro své příznivce také chystají dobré zprávy - v Panenském Týnci by totiž už měly zaznít i skladby z nové desky Sunz. Chystané album bude melodičtější a možná o trochu pomalejší než předcházející, ovšem rozhodně neztrácí na energii. Pilotní singl už Sunshine hrají na svých koncertech.

dm 

zavřít