Rock For People odtajnil další jména, vystoupí Pendulum, Jimmy Eat World i Digitalism

Vydáno 08.04.2011 | autor: redakce

Hned několik vrcholů bude mít letošní Rock for People. Další kapely totiž přibyly do vedoucího pelotonu hudebních skupin, které se mezi 2. a 5. červencem objeví na velkých scénách ve Festivalparku v Hradci Králové.

Rock For People odtajnil další jména, vystoupí Pendulum, Jimmy Eat World i Digitalism Rock For People odtajnil další jména, vystoupí Pendulum, Jimmy Eat World i Digitalism

 
pendulum2K nejočekávanějším jménům, jež poslední dva tři roky rezonuje v přáních návštěvníků Rock for People, jsou australští PENDULUM. Tito pionýři drum´n´bassu – a poslední léta i dubstepu a breakbeatu – sice již do České republiky zavítali, v Hradci Králové se však představí konečně v plné sestavě a s průletem jejich největšími hity. Za průkopníky své druhu lze označit i britskou formaci BULLET FOR MY VALENTINE. Ačkoliv bývá zcela mylně řazena k emo kapelám, daleko pevnější postavení má mezi příznivci metalu – přesto svým loňským albem Fever obměkčili srdce i těch posluchačů, kteří hard & heavy žánr jinak nevyhledávají.

Ke zmíněnému stylu emo má překvapivě nejblíže další z potvrzených formací – Američané JIMMY EAT WORLD, které jako své velké vzory často zmiňuje frontmanka Paramore Hayley Williams. Právě „středostavovské“ vzezření tohoto kvarteta vzniknuvšího v roce 1993 ukazuje na „marketingovou subverzi“ emo žánru, který měl původně mnohem blíže k alternativnímu rocku a indies scéně. Na elektronickou linii předloňských Underworld nebo loňských Archive naváže letos vzývaná německá dvojice DIGITALISM. Ta s ohledem na chystané červnové album odehraje pouze omezený počet koncertů: vedle monstrózní show v Londýně půjde o vystoupení také na Rock for People.



zdroj: tz, map 

zavřít