U2 přepisují dějiny, měli historicky nejúspěšnější turné

Vydáno 11.04.2011 | autor: redakce

Podle Live Nation se koncertní turné 360° stalo nejvýdělečnějším v historii pop music. U2 tak pokořili rekord Rolling Stones.

U2 přepisují dějiny, měli historicky nejúspěšnější turné U2 přepisují dějiny, měli historicky nejúspěšnější turné

u2_360 

Rekord si nárokovali Rolling Stones za turné Bigger Bang, během kterého v letech 2005 až 2007 vydělali 554 milionů amerických dolarů.

U2 zbývají po nedělní show v Sao Paulu ještě necelé tři desítky koncertů a podle předpokládaného prodeje vstupenek tak 360° Tour vstoupí do historie – výnos má totiž podle Live Nation činit 700 milionů dolarů.

Je to fantastický výsledek, ta čísla jsou ohromující," netajil svoje nadšení promotér turné Arthur Fogel. U2 podle něho přišli s novým konceptem rockové show, díky níž zažili fanoušci cosi nevídaného. Úspěchu pomohla i nižší cena vstupenek.

Paul McGuinness, manažer U2, mírnil nadšení a celou věc zhodnotil pragmaticky. „Kapela utratila za produkci obrovské množství peněz. Fanoušci na celém světě pochopili, že stojí za to investovat do vstupenky."

U2 odehrají tento týden koncerty v Mexiku. Na závěr turné se přesunou do Severní Ameriky, kde svoji štaci zakončí 30. července vystoupením na Magnetic Hill Music Festival v Kanadě.

mp


bono_top2
zavřít