Charlie Straight natáčejí v New Yorku videoklip. Režie se ujal Yemi AD

Vydáno 12.04.2011 | autor: PR

Indie rocková skupina Charlie Straight natáčí tento týden v New Yorku nový videoklip ke své písni School Beauty Queen. Režisérem je známý tanečník a choreograf Yemi AD. Příprava filmování ve Spojených státech si vyžádala dva měsíce. Podoba klipu a příběh, ve kterém má hlavní roli sama kapela, bude překvapením.

Charlie Straight natáčejí v New Yorku videoklip. Režie se ujal Yemi AD Charlie Straight natáčejí v New Yorku videoklip. Režie se ujal Yemi AD

První klapka padla v pondělí ráno našeho času, ve večerních hodinách se pak štáb pohyboval na střeše jednoho domu v Brooklynu. „Máme štěstí na počasí," komentuje dosavadní pobyt v New Yorku zpěvák kapely Albert Černý. „Svítí slunce a je o poznání tepleji, než bylo v Praze při nedělním odletu," dodává Albert Černý. Tým režiséra Yemiho předem vybral asi třináct lokalit – většinou na Manhattanu – v nichž natáčení přímo mezi obyvateli New Yorku probíhá. Často jde o místa v exteriérech jako ulice a parky, takže je přízeň počasí důležitá.

charlie straight v new yorku s reziserem yemim

Natáčení videoklipu si Charlie Straight jakožto nezávislá kapela spravuje a financuje sama. Kromě příprav z Česka akci několik týdnů předem chystala skupina spolupracovníků přímo v New Yorku. „Neumím si to představit bez fungujícího zázemí, které tady má Yemi vybudované. Třeba ta brooklynská střecha je místo s krásným výhledem, něco takového bychom sami nenašli," popisuje zpěvák Charlie Straight Albert Černý.

Kapela se s Yemim seznámila loni při předáváním hudebních cen MTV. Zanedlouho vznikl nápad natočit spolu klip k připravovanému singlu. Yemi má za sebou jako tanečník a choreograf řadu úspěchů, produkuje tanečně-hudební show v Česku i zahraničí a je stálým spolupracovníkem hvězdného amerického rappera a zpěváka Kanyeho Westa. „Yemi je naprostý profesionál, natáčení má připravené po minutách a domyšlené do detailu," doplňuje z New Yorku zpěvák Charlie Straight Albert Černý.

Píseň School Beauty Queen je celkově pátým singlem kapely Charlie Straight. Videoklip bude mít premiéru v polovině května, kdy také startuje seriál 4teens České televize, pro nějž píseň vznikla.

TZ, dm

zavřít