Foo Fighters dobyli Ameriku, v Anglii ukončili vládu Adele

Vydáno 21.04.2011 | autor: redakce

Foo Fighters se nikdy nepodařilo „vyhrát" hitparádu Billboard. Prokletí zlomila až jejich sedmá studiovka Wasting Light, která momentálně kraluje žebříčkům jak ve Spojených státech, tak ve Velké Británii.

Foo Fighters dobyli Ameriku, v Anglii ukončili vládu Adele Foo Fighters dobyli Ameriku, v Anglii ukončili vládu Adele

foofigts_top5Novinka Wasting Light debutovala hned na prvním místě v Billboard Top 100. Za první týden se jí prodalo přes 235 000 kusů.

Zatím nejúspěšnějším albem, co se týče prodejnosti, bylo Echoes, Silence, Patience & Grace z roku 2007, které se vyšplhalo na třetí místo.

 

Foo Fighters se podařilo utnout nadvládu Adele ve Velké Británii a stali se tak se svou deskou Wasting Light nejprodávanější kapelou na Ostrovech.

Wasting Light produkoval Butch Vig, na novince hostuje i spoluzakladatel Nirvany Krist Novoselic, který nahrál basu a akordeon ve skladbě I Should Have Known. Pat Smear, který hrával na kytaru při koncertech Nirvany a byl doprovodným kytaristou rodiny FF, se stal stálým členem Foo Fighters.

Připomínáme, že nové album Foo Fighters můžete vyhrát na našem webu, stačí odpovědět na jednoduchou otázku. Soutěž najdete ZDE.


mp




foofigts_top5
zavřít