OHM SQUARE SE VRACÍ

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Kultovní pražská taneční formace OHM SQUARE se po šestileté pauze vrací s novým albem LOVE CLASSICS. Album předznamenává singl Smells Like Hohm, který již zní éterem některých rádií.

OHM SQUARE SE VRACÍ OHM SQUARE SE VRACÍ

Love Classics - tak nazvali svou novotinu pražští Ohm Square. Po šesti letech opět nastoupili do studia, aby svým příznivcům připravili nový, současný, "ohmsquareovský" hudební koktejl. Skupina vněm naznačuje odklon od junglu, drum ´n´ bassu a breakbeatu a spíše reaguje na globální hudební podněty.

Na albu LOVE CLASSICS se Ohm square neštítí opravdu ničeho. Najdeme zde náznaky rocku, popu, r´n´b i disca. Podle slov členů kapelyse Ohm Square stávajíhlavními předtaviteli nového stylu nu-poprock (neboli česky pokrokový poprock). První sklenku v podobě písně Smells Like Hohm si již můžete vychutnat na tuzemských rádiích.

Skupinu Ohm Square založili v roce 1996 Dušan Lipert, Jan Čechtický a Jan Kleník, později ke stálé spolupráci přizvali zpěvačku Charlotte Fairman aka Charlie One, známou z anglické skupiny Wubble-U.

Svůj první vinylový singl s písněmi Pillow a Coloured Post vydali Ohm Square na značce Mr. Cucumber. Nedlouho poté zpěvačka Nicolette zařadila jejich skladbu Pillow na svou mixovanou kompilaci DJ Kicks (kterou vydala německá firma K7), čímž Ohm Square uvedla na mezinárodní hudební scénu. Na podzim roku 1997 vydali Ohm Square u nezávislého vydavatelství Next Era své první album Ohmophonica, které o dva roky později následovala deska Scion. Posledním albovým počinem Ohm Square byla remixová deska Remixed (2000), které už vyšla na labelu skupiny East Authentic.

Od roku 2001 se jednotliví členové Ohm Square věnovali především svému labelu a produkci skladeb pro své dílčí projekty, skupina také přestala koncertovat. Domácí hudební veřejnost už od roku 2002 čeká na nové album Ohm Square, které by se konečně mělo objevit na začátku letošního dubna.
zavřít