VÄRTTINÄ MÁ SPECIÁLNÍ ALBUM PRO ČESKOU REPUBLIKU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Finská world music formace VÄRTTINÄ vydává speciální kompilaci určenou jen pro český a slovenský trh! Při této příležitosti se představí živě 13. a 14. května v brněnském Semilassu a pražské Akropoli.

VÄRTTINÄ MÁ SPECIÁLNÍ ALBUM PRO ČESKOU REPUBLIKU VÄRTTINÄ MÁ SPECIÁLNÍ ALBUM PRO ČESKOU REPUBLIKU

Skupina Värttinä představuje světovou špičku world music a nyní její tvorba vychází na speciální kompilaci Snow Angel, která vychází pouze v ČR.
Jedná se o nejúspěšnější současná finská etnorocková hudební skupina, která původní finský vokálně/instrumentální styl proslavila po celém světě. Originální hlasy zpěváků a jedinečné vícehlasy jsou na nahrávkách a koncertech hlavní atrakcí této celosvětově uznávané špičky World Music.
Členy Värttinä americký časopis Utne nazval jedněmi ze světových "hnacích motorů a šejkrů - 40 nejvíc vzrušujících, oduševnělých umělců roku 2003, kteří zatřásli světem". Album iki bylo časopisem Songlines zvoleno "Světovou špičkou" a bylo nazváno jedním z "50 top světových hudebních alb, které byste měli vlastnit".

VÄRTTINÄ – Snow Angel
(Možnosti Indies Records MAM255-2, DPC 459,- Kč)
www.varttina.com
Album Snow Angel mapuje tvorbu skupiny v letech 1992 až 2003. Kompilace ze čtyř řadových alb a jednoho live alba představuje v diskografii Värttinä raritu; jediný další výběr sestavený na zakázku vznikl až na Taiwanu. Snow Angel vychází pouze v České Republice a je složena z těchto pěti alb - iki, Aitara, Ilmatar, Seleniko, 6.12.

Kromě českých překladů je booklet doplněn průvodním slovem z pera uznávaného hudebního publicisty Petra Dorůžky. Nové album " Snow Angel" je speciální kompilace, kterou vydává česká firma Možnosti Indies Records, a je určená pouze pro český a slovenský trh.
zavřít