Macy Gray: lidi jí říkali feťačka, v létě přiveze do Prahy hudební „výprodej“

Vydáno 27.04.2011 | autor: PR

Macy Gray zamíří v létě do české metropole, kam přiveze svoji aktuální desku The Sellout. Tu vydala loni v červnu tři roky po rozpačitém albu Big.

Macy Gray: lidi jí říkali feťačka, v létě přiveze do Prahy hudební „výprodej“ Macy Gray: lidi jí říkali feťačka, v létě přiveze do Prahy hudební „výprodej“



macy_grayPočátkem roku 2009 a téměř po deseti letech své kariéry si Macy Gray našla hudebního agenta a v rukou měla The Sellout. Důvod? Po albu Big z roku 2007 byla najednou sama. Big bylo nejuhlazenější album její kariéry a ona měla v úmyslu se ještě více vzdálit té známé a drsné Macy s hlasem jak po láhvi whisky.

"Myslím, že Big neuspělo, protože jsem dělala to, co všichni," říká. "Vyjdi si a sežeň nejmódnější producenty, nejlepší autory, shoď deset kilo. Ale žádný z nich mě nezavolal. Byla jsem šílená strachy, nevěděla jsem, co mám dělat," říká dnes. " Máte kolem spoustu lidí, kteří vám říkají, jaká jste feťačka a pak hned zmizí."

Macy Gray se stáhla do míst, kde jí bylo dobře – do nahrávacího studia se skupinou přátel a muzikantů. Majitel studia v Tarzaně jí studio pronajal za babku a tak trávila celé měsíce přemýšlením a tvořením nových skladeb. Jakmile nové písničky začaly dostávat tvar, pocit vyřazení ji jen povzbudil. "Když jsem byla sama, dělala jsem písničky, které se mi líbily," tvrdí. "Byly to mé peníze, nemusela jsem to pro někoho hrát, nebyla jsem ničí zaměstnanec."

Výsledkem byla příhodně nazvaná deska The Sellout, tedy výprodej.

Prvním singlem alba byla Beauty In The World, která začíná jako houseová skladba Davida Guetty, ale změní se v pohodovou pecku o míru a lásce. Macy Gray říká: "Bombardují vás různé názory a očekávaní, co lidé od vás chtějí a pak zapomenete, co vám jde nejlíp. Tahle věc je to, co umím nejlíp!"

Macy Gray můžete živě vidět 16.července od 20:00 v KC Vltavská.

 

zdroj: TZ, mp

zavřít