Čechomor vydávají novou desku, objeví se na ní Ewa Farna i Lenka Dusilová

Vydáno 12.05.2011 | autor: PR

Čechomor téměř po šesti letech vydává novou desku s názvem Místečko. Ke spolupráci si kapela přizvala i zahraniční osobnosti, např. Tonyho Levina, Douga Yowella nebo Ivana Táslera.

Čechomor vydávají novou desku, objeví se na ní Ewa Farna i Lenka Dusilová Čechomor vydávají novou desku, objeví se na ní Ewa Farna i Lenka Dusilová

Producentem je rodák z irského Dublinu žijící v New Yorku - skladatel, kytarista a producent Gerry Leonard. Nových 13 písní spatří světlo světa 23. května a slyšet v nich bude třeba i Ewa Farna nebo Lenka Dusilová.

cechomor 2011 

Inspirací pro název alba je stejnojmenná píseň Místečko. Kromě ní na desce zazní dalších dvanáct skladeb, které opět vycházejí z lidových námětů jen s drobnými textovými či hudebními úpravami. Studnice zdrojů lidových písní ovšem není bezedná, a proto vzniklo i několik ryze autorských děl, které jsou na tomto albu zastoupeny ve větší míře než na předchozích deskách. Tato skutečnost byla také jedním z podnětů k dalším změnám. Tou největší je především netradiční zvuk.

Nový, svižný a tvrdší zvuk byl naším záměrem a je logickým vyústěním snahy o změnu ve vývoji vnímání naší hudby. Skladba Místečko se již hraje v českých rádiích a její pozitivní přijetí nás utvrzuje v tom, že jsme se vydali správným směrem," vysvětluje houslista Karel Holas.

Čechomor se nevyhýbá ani spolupráci s již osvědčenými spřízněnými zpěvačkami, tudíž hlas Lenky Dusilové nebo Ewy Farne nebude pro posluchače velkým překvapením.

Pro fajnšmekry připravili Čechomor limitovanou edici obsahující bonusové DVD z koncertu na hradě Loket a píseň s kapelou Divokej Bill


zdroj: TZ, mp

zavřít