Hrady CZ letos ve znamení Kryštof, Nightwork a Tata Bojs

Vydáno 16.05.2011 | autor: PR

Festival Hrady CZ zveřejnil kompletní program letošního sedmého ročníku. Na všech osmi zastávkách zahrají Kryštof s akustickými sety a kromě Nightwork vystoupí na jednom z hradů i David Koller.

Hrady CZ letos ve znamení Kryštof, Nightwork a Tata Bojs Hrady CZ letos ve znamení Kryštof, Nightwork a Tata Bojs

krystof_hradytopV těsné blízkosti historických památek v rámci hodinových koncertů dále zahrají například Divokej Bill, Support Lesbiens, Wohnout, Jiří Schmitzer, Tata Bojs, Gipsy.cz, Skyline, Sunshine, United Flavour, Vypsaná Fixa, Tomáš Klus nebo Plexis.

Loni se festival zcela poprvé rozšířil i na Moravu pod názvem Moravské hrady.CZ. Zájem návštěvníků stvrdil úspěšnost této strategie, letos tak dojde jen k malé obměně moravských zastávek. Kromě Hradce nad Moravicí nedaleko Opavy a Bouzova na Olomoucku doputuje festival do Valtic v kraji jižní Moravy.

České hrady.CZ proběhnou stejně jako loni na hradech Rožmberk, Točník, Švihov, Kunětická hora a Bezděz. Jen letos startují na Rožmberku v jižních Čechách a festival tentokrát představí celkem dvacet šest interpretů. Dětští návštěvníci se mohou těšit na koncerty kapely Kašpárek v rohlíku. Zcela poprvé si na festivalu zahrají i Please The Trees, konkrétně na hradě Točník.

Festival Hrady CZ letos prvně vstoupil do úzké spolupráce s Národním památkovým ústavem, který chystá například speciální informační centra na všech zastávkách festivalu.

V ceně vstupného je zahrnutá prohlídka jednotlivých hradů.

zdroj: TZ, mp


krystof_hradytop
zavřít