Americká indie parta Animal Collective se po třech letech vrací do Prahy

Vydáno 20.05.2011 | autor: redakce

Po třech letech bude zbožňovaný americký indie spolek Animal Collective na poslední chvíli hrát opět v Praze. Poté, co polský promotér zrušil dva koncerty jejich právě probíhajícího evropského turné jim smíchovská MeetFactory nabízí pomocnou ruku a „náhradní termín": neděle 22. května 2011 v MeetFactory! Společně s Animal Collective vystoupí Teengirl Fantasy.

Americká indie parta Animal Collective se po třech letech vrací do Prahy Americká indie parta Animal Collective se po třech letech vrací do Prahy

 
anikmalcol_460x300Avey Tare, Panda Bear, Geologist a Deakin. Čtveřice, která pobláznila nejen nezávislou hudební scénu svými experimenty na pomezí (freak-) folku a popu, se dala dohromady v americkém Baltimore počátkem devadesátých let. Na první nahrávku ale fanoušci čekali až do roku 2000, další diskografie na sebe ale následovala závratným tempem a bující počet desek se prozatím zastavil na čísle 9. Při jejich tvorbě kapela uplatňuje nonkonformní přístup: nové songy nejdříve projdou zkouškou ohněm na koncertech, teprve poté je nahrají ve studiu. A protože nová deska je na spadnutí, na pražském koncertě určitě čekejte i nový materiál. 

Před Animal Collective vystoupí dvojice Teengirl Fantasy. Dream-popové duo Logan Takahashi a Nick Weiss, které prorazilo v roce 2009 i díky fanouškem vytvořenému videu na Youtube, vydalo loni desku 7AM, se kterou letos absolvovali turné s Crystal Castles i aktuální s Animal Collective. 



zdroj: Meet Factory 
zavřít