Eddie Vedder z Pearl Jam natočil studiové CD i koncertní DVD

Vydáno 26.05.2011 | autor: PR

Frontman Pearl Jam Eddie Vedder přichystal pro fanoušky velmi bohatý květen. Vydává nové studiové album a kromě toho i koncertní DVD.

 

Eddie Vedder z Pearl Jam natočil studiové CD i koncertní DVD Eddie Vedder z Pearl Jam natočil studiové CD i koncertní DVD

eddie vedder press shotEddie Vedder vydává po více než třech letech další studiové album. Jak již název Ukulele Songs naznačuje, Vedder toto album natočil pouze za doprovodu právě tohoto hudebního nástroje.

Mezi šestnáct písní, kterým vévodí singl Longing To Belong, najdeme i dvě nevšední kolaborace. Skladbu Tonight You Belong To Me s Vedderem natočili Cat Power a hlavně v písni Sleepless Nights o svém pěveckém umění opět přesvědčí nám všem dobře známý Glen Hansard. Ten několik let tvořil pár s Markétou Irglovou, jejich společný duet Falling Slowly dokonce získal Oscara za nejlepší filmovou skladbu.

Aby toho fanoušci Eddie Veddera neměli v květnu málo, ve stejný den vychází i koncertní DVD. Pod názvem Water On The Road najdeme záznam dvou srpnových koncertů, které v roce 2008 Vedder absolvoval ve Warner Theatre ve Washingtonu. Koncertní záznam nabízí již ochutnávku z nové ukulele desky v podobě skladby You're True, představí to nejlepší z jeho úžasného debutu Into The Wild a samozřejmě nezapomene i na ty největší pecky jeho domovské kapely Pearl Jam. Bonusem bude i několik výjimečných coververzí, které Eddie Vedder do svého koncertního repertoáru zakomponoval...

Oba nosiče vydává 30. května Universal Music.

zdroj: TZ, dm

zavřít