Lenny Kravitz se vrací do Česka a doveze novou desku

Vydáno 27.05.2011 | autor: PR

Čtyřnásobný držitel ceny Grammy, Lenny Kravitz, je připraven letos v létě vydat své deváté studiové album Black & White America a vyrazit na koncertní turné. Na seznamu koncertních zastávek nechybí ani Česká republika, kam se zpěvák vrací po dvou letech od své brněnské návštěvy. Nové album vychází 22. srpna. Desku předznamenává už 6. června singl Stand.

Lenny Kravitz se vrací do Česka a doveze novou desku Lenny Kravitz se vrací do Česka a doveze novou desku

lenny_kravitz_01_lrO2 aréna se opět stane dějištěm koncertu v Česku velmi oblíbeného Američana. Lenny Kravitz zde zahraje 15. listopadu.

Black & White America
je Kravitzovo první album u nové nahrávací společnosti. Každé z jeho doposud vydaných alb ukázalo Kravitze jako vyzrálého interpreta s citem pro silné skladby a každé bylo ověnčeno minimálně zlatem, tři z nich dokonce platinou. Celkem se jich po celém světě prodalo více než 35 milionů. Novinka se nahrávala v Paříži a na Bahamách, jde o Kravitzův první titul po třech letech od vydání desky It Is Time for a Love Revolution„Z alba jsem opravdu nadšený, hudebně i textově. Mám pocit, že„Black & White America" je nejrozmanitější album mé kariéry," uvedl Kravitz.

Lenny Kravitz je považován za jednoho z nejlepších rockových hudebníků naší doby, jeho tvorba je široké veřejnosti známa natolik, že vyjmenovávání všech jeho úspěchů by bylo plýtvání časem. Jednoduše řečeno, Lenny Kravitz je synonymem slova rock ́n ́ roll. Klíčem k jeho úspěchu je zase jenom hudba. Nálada jeho skladeb odráží nádech let minulých – klasický rock, soul, funk i pop let šedesátých a sedmdesátých – jeho písničky však jsou vždy opatřeny moderním zvukem a aranžemi.

Své první album vydal Lenny Kravitz v roce 1989, dostalo název Let Love Rule a časopis Rolling Stones jej označil jako nejlepšího nováčka roku. O rok později slavil úspěch s písní Justify My Love, na které spolupracoval s Madonnou. Klip k této skladbě, která se stala velmi populární, byl stažen pro svůj kontroverzní obsah z vysílání MTV. Nutno dodat, že od té doby Lenny spolupracoval s celou řadou umělců, mezi nimi například s Michaelem Jacksonem, Mickem Jaggerem, Jay-Z nebo s Pharellem.

Úspěch slavilo i druhé album Mama Said, které obsahuje hity jako It Ain't Over‚Til It's Over nebo Always on the Run. V roce 1993 vyšel další titul Are You Gonna Go My Way obsahující stejnojmenný hit, skladby Believe a Just Be aWoman. Na další počin čekali fanoušci do roku 1995, kdy Lenny vydal album Circus. Najdeme na něm například skladby Can't Get You off My Mind nebo Rock'n' Roll Is Dead. V rámci propagace alba se Lenny poprvé představil i v České republice. Po dalších třech letech vyšla nahrávka s jednoduchým názvem 5. Písně jako I Belong to You, Black Velveteen, Fly Away či American Woman patří k Lennyho největším hitům a nechybí na žádném jeho koncertě. Rok 2001 se nesl ve znamení titulu Lenny, poté následovala čtyřletá pauza a album Baptism, které Lenny představil v rámci koncertu pod širým nebem v pražském parku ve Vysočanech. Předposlední deska It Is Time For a Love Revolution vyšla téměř po dvacetu letech od vydání debutu Let Love Rule a Lenny ji v České republice představil hned dvakrát!



Kravitzova letošní návštěva se ponese v duchu novinky Black & White America, v rámci vystoupení ale určitě dojde i na osvědčené hity z jeho více jak dvacetileté hudební kariéry. Lenny Kravitz se na svůj pátý koncert v České republice vrací po dvou letech. Každé jeho vystoupení se stalo malou senzací a energie prýštící z jeho barevné show je doslova omamná.

zdroj: TZ, dm
kravitz2_top
zavřít