Na bedně Českého YouTube Festu: Flattus, Kofe-In a BT'n'J

Vydáno 10.06.2011 | autor: PR

Historicky prvním absolutním vítězem Českého YouTube Festu se stala skupina Flattus. Zaslanou skladbou Timeout dokázala natolik upoutat porotu, že byla vybrána do finální devítky nejlepších skladeb.

Na bedně Českého YouTube Festu: Flattus, Kofe-In a BT'n'J Na bedně Českého YouTube Festu: Flattus, Kofe-In a BT'n'J

dsc_4440V další etapě již byl výběr vítěze na komunitě YouTube. Celkem se do hlasování a hodnocení videí zapojilo 27 tisíc uživatelů YouTube. Kapela Flattus hudební fanoušky zaujala ze všech nejvíce, do hlasování k jejich skladbě se zapojilo nejvíce hlasujících (15%).

Pro Flattus to znamená, že si zahraje na oblíbených českých letních festivalech Jam Rock Festival, Prague City Festival a Sázavafest. Dále získává účast na workshopu pro nové talenty a jedinečnou nabídku vlastního podzimního turné od agentury Championship Music, která spolupracuje i s Xindlem X.

Adam Sázavský z pražské kapely Flattus úspěch hodnotí: „Děkujeme hlavně lidem, kteří nás hlasováním vytáhli na první příčku! My se soutěží moc neúčastníme, ale tahle má cenu, protože je skvělý, když je jako výhra možnost hrát na větších festivalech. To mají kapely nejraději, jsme přece jen trošku exhibicionisti." Trochu tajnosnubně dodává na adresu svých fanoušků: „Jako poděkování pro vás máme přichystané speciální překvapení!"

Dalšími dvěma skupinami, doplňující vítěznou trojici, jsou kapela KOFE-IN, která se prosadila skladbou Kladu tě na vodu, a hudební seskupení BT'n'J se skladbou Na posedu. Finální skladby budou zařazeny do komunikace s dramaturgy médií a navíc také získají příležitost promovat své již existující klipy na YouTube.

Předseda poroty Xindl X k vítězným kapelám říká: „Jsem rád, že se do finálové trojky dostala kapela BT'n'J, protože něco takového jsem na české scéně neviděl a neslyšel a to platí jak o jejich klipu, tak o písni samotné. Kapely Flattus a Kofe-in zde zase reprezentujívelmi profesionální zvládnutí žánru. V souboji mezi jejich fanoušky se holt ukáže, jestli máme v Čechách víc rockerů, popíkáčů nebo lidí, co chtějí něco, co tu ještě nebylo. Ať vyhraje jakákoli kapela, přeju jim, ať charisma, kterým zaujali přes internet, zafunguje stejně dobře i v létě na festivalech!"

Dostat se až na pomyslný vrchol Českého YouTube Festu nebylo vůbec jednoduché. Vítězný klip kapely Flattus byl jedním z 600 videoklipů, které do projektu zaslalo několik set hudebníků, a které splnily podmínky soutěže. Ze všech těchto příspěvků musela odborná porota, ve složení Xindl X, Kryštof Michal ze skupiny Support Lesbiens, Lukáš Paulů za Ochranný svaz autorský a Jarda Hudec z hudebního magazínu iREPORT, vybrat pouze devět hudebně nejpovedenějších videoklipů. O konečném vítězi rozhodovali uživatelé YouTube svými hlasy online.

zdroj: TZ, dm


dsc_4440_top

 

zavřít