Zemřel Clarence Clemons z E Street Bandu, kapely Bruce Springsteena

Vydáno 19.06.2011 | autor: redakce

Clarence Clemons, saxofonista kapely E Street Band, zamřel ve věku 69 let. Bruce Springsteen označil jeho ztrátu za „nesmírnou".

Zemřel Clarence Clemons z E Street Bandu, kapely Bruce Springsteena Zemřel Clarence Clemons z E Street Bandu, kapely Bruce Springsteena

clemenseClarence Clemons byl hospitalizován minulý týden na Floridě kvůli infarktu. V sobotu 18. června ale podlehl komplikovaným zdravotním problémům. Informaci potvrdil BBC News mluvčí kapely.

Clarance žil nádherný život," napsal Bruce Springsteen v oficiálním prohlášení, „měl krásnou a početnou rodinu. Miloval saxofon, naše fanoušky a do každého odehraného koncertu dal všechno," dodal Bruce.

K tragické události se stihli vyjádřit např. U2, Coldplay nebo Slash. Bono měl na koncertě v Anaheimu proslov před skladbou Moment Of Surrender, Coldplay na své webové stránky „pověsili" vzpomínkové video a Slash na Twitteru vysekl Clarencovi poklonu tím, že ho označil za „jednoho z nejlepších lidí v hudebním byznysu".

Clarencův podíl na tvorbě E Street Bandu byl klíčový, jeho saxofon neodmyslitelně patří ke skladbám jako Born To Run nebo Thunder Road. S hraním začal ve svých devíti letech. „Chtěl jsem dostat k Vánocům elektrický vláček, ale táta mi dal saxofon," řekl v jednom rozhovoru v roce 1989.

Clemons se podílel i na aktuálním albu Lady Gaga, hostoval například ve skladbě Hair.

Recenzi novinky Born This Way od Lady Gaga si přečtěte zde. CD můžete vyhrát v naší soutěži!

S E Street Bandem hrál naposledy v loňském prosinci.




mp
zavřít