Zputnik vydávají Bohyni pomsty, album o masové vražedkyni

Vydáno 24.06.2011 | autor: PR

Pražská punková sestava Zputnik vydává třetí album Bohyně pomsty. Jeho ústředním tématem je příběh šílené vražedkyně a poslední popravené ženy v Československu. Nové CD nabízí zdarma ke stažení.

Zputnik vydávají Bohyni pomsty, album o masové vražedkyni Zputnik vydávají Bohyni pomsty, album o masové vražedkyni

zputnik 115Dvaadvacetiletá Olga Hepnarová v červnu roku 1973 vyrazila s vypůjčeným nákladním autem na pražské Letenské náměstí. Na náměstí najela do hloučku lidí, převážně důchodců a osm z nich zabila. Svého činu nelitovala a prohlašovala se za duševně normální: "Po činu u mě nastalo určité uvolnění a spokojenost, že se mi plánovaný akt msty vydařil."

Svoje jednání vysvětlovala slovy: "Jestliže má společnost svědomí ničit jednotlivce, tak naopak jednotlivec má to svědomí ničit společnost." Po odsouzení se vzdala obhajoby. Vyslechla si rozsudek pro trestný čin obecného ohrožení, který komentovala slovy: „Trestu smrti se nebojím a přijímám ho." Olga Hepnarová byla poslední popravenou ženou v Československu.

Na obalu nového CD Zputnik je fotka nákladního auta pořízená vyšetřovateli těsně po spáchaném činu. Album se jmenuje Bohyně pomsty a dá se zdarma stáhnout na tomto odkazu

Na otázku, jestli se ze strany Zputnik jedná o adoraci hromadného vraha, bubeník kapely Rusák odpovídá: „Oltářík s fotkama Olgy Hepnarový, kterej si hoši s Anetou ve zkušebně postavili, jsem jako kapelník striktně zakázal."



zdroj: TZ, mp, foto Risto Sokolovski


zavřít