Zpívající kontrabasistka Esperanza Spalding obšťastní Prahu už za deset dnů

Vydáno 27.06.2011 | autor: PR

Již za deset dní přijíždí do Prahy americká multiinstrumentalistka, kontrabasistka a zpěvačka Esperanza Spalding, narozená v roce 1984, se ve svých skladbách dotýká mnoha žánrů. V roce 2011 na 53. ročníku vyhlašování cen Grammy se stala první jazzovou umělkyní, která obsadila nejvyšší příčku v kategorii Best New Artist.

Zpívající kontrabasistka Esperanza Spalding obšťastní Prahu už za deset dnů Zpívající kontrabasistka Esperanza Spalding obšťastní Prahu už za deset dnů

esperanza

Dva roky po vydání svého debutového alba vešla Esperanza Spalding ve známost především jako jazzová umělkyně. Bezpochyby lze ocenit, že se stala součástí této bohaté tradice, Esperanza však touží posluchačům předvést i bezpočet dalších nuancí a vrstev svého tvůrčího hlasu. Tato pohnutka a inspirace stojí i za jejím nejnovějším albem s Chamber Music Society, na němž spolupracuje jazzové trio se smyčci a hlasem. S tímto projektem navštíví v červenci Prahu.

Vsupenky na koncert, který se uskuteční 7. července, jsou v prodeji v síti TicketArt, Hudebním divadle Karlín a na webu pořadatelské agentury.



zdroj: TZ, dm

zavřít