SOUNDCZECH 8 PŘÍLOHOU KVĚTNOVÉHO REPORTU 5/05

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Oblíbené „SOUNDCZECHY“ dospěly k číslu 8. I tentokrát tu najdete několik nevydaných skladeb nebo nové verze známějších písní. S REPORTEM 5/05 v prodeji od 2.5. za bezkonkurenčních 99 Kč.

SOUNDCZECH 8 PŘÍLOHOU KVĚTNOVÉHO REPORTU 5/05 SOUNDCZECH 8 PŘÍLOHOU KVĚTNOVÉHO REPORTU 5/05

S O U N D C Z E CH  #8

SOUNDCZECH MADE IN REPORT DOSPĚL K POŘADOVÉMU ČÍSLU 8. OPĚT PŘEDSTAVUJE ŠIROKÉ SPEKTRUM ČESKÝCH TÓNŮ A RYTMŮ OD ZAVEDENÝCH KAPEL PO NOVÉ PŘÍSLIBY. A ZNOVU NA NAŠEM SAMPLERU NAJDETE ŘÁDKU NEVYDANÝCH RARIT ČI AVÍZ NEJČERSTVĚJŠÍCH ALB.



-123 MIN.
Unfair Chess
z alba XL Live, 2004

Jedna z nejsehranějších formací v poloze, ve které se cítí jako ryba ve vodě - tedy live, jako vzorek z nadmíru povedeného loňského turné. Proklatě dobré trio, v tomto případě rozšířené na kvintet. www.minus123min.cz

TATA BOJS
Hal se zatoulal (radio edit)
z alba Nanoalbum, 2004

Další dozvuk hravého a rozpustilého Nanoalba Mardoši, Milana Caise a spol., kteří za něj zaslouženě sežali hromady cen. V premiéře vám nabízíme novou verzi známé skladby, určenou na aktuální singl.

www.tatabojs.cz

DAN BÁRTA
Etnika et Nikola
z alba LiberecRec, 2005

Jedna z nejsilnějších písní druhého alba Entropicture. Ovšem v odlišně uchopené verzi, tak jak zazněla na březnovém koncertu v Liberci, zachycena na raritní live CD. Tohle cédéčko se prodávalo pouze na turné (viz LIVE) a bude brzy k mání i na internetu.
www.danbarta.cz

TAM TAM ORCHESTRA
Afro-pop
z alba Rytmikon, 2005

Ukázka z čerstvého počinu rozbubnovaného sexteta kolem Miloše Vacíka. Druhá deska vychází plných pět let po debutu a nabízí větší příklon k písničkám, samozřejmě nadále ovlivněných všemožnými vlivy od latiny až k orientu.
www.tamtam-orchestra.cz

NEO FEAT. ORION
Bong Song (extended mix)
z alba Allboom, 2005

Já na bráchu – brácha na mě. „Pener“ Orion ozdobil rapem sólonovinku Nea, který se od tanečních beatů posunul k popu a R´n´B. Rozhovory s oběma najdete v tomto čísle. Nabízíme vám zbrusu novou verzi jejich společného songu, která byla určena na singl.

SPACE JUNKIE
M.A.C.D.A.D.D.Y. (video edit)
z alba Snowbuzziness, 2004

Space Junkie alias Honza Horáček si k loňskému debutu přizval hosty z kapel Chaozz a Skyline v čele s ex-Lesbienem Yardou Helešicem. Také tato skladba se mírně liší od originálu na desce Snowbuzziness a vznikl k ní videoklip.
www.spacejunkie.cz

PSYCHONAUT
Indián
z alba ... jsem tady, 2004

Po Pásmu krátkých písní (2000) a Zeměven (2001) natočila tahle nedoceněná opavská pětice „trojku“ a zároveň klip, jehož zvukovou podobu můžete ochutnat. Kapelu lze zažít živě 6. května v Opavě na Majálesu nebo 4. června na pivních slavnostech ve Znojmě.
www.psychonaut.cz

STO ZVÍŘAT
Dáma s čápem
z alba Nikdy nic nebylo, 2004

Trochu netypická písnička od skakajících Sto zvířat, která si právě užívají jarní turné. Potkat se s nimi můžete nejen v klubech, ale třeba i 21. května na Staroměstském náměstí a od června na mnoha festivalech.
www.stozvirat.cz

KURTIZÁNY Z 25. AVENUE
Chci tvoji hlavu
z alba Chemie, 2005

Úplně nejčerstvějším příspěvkem na této kompilaci je pecka vracejících se Kurtizán, kterou přinesl Tomáš Vartecký přímo ze studia. Národní ragbyový tým si ji navíc vybral za svou motivační hymnu. Album se bude křtít 17. května v žižkovské Akropoli.
www.kurtizanyz25avenue.cz

DARK GAMBALLE
Běh na dlouhou trať
z alba Superstar, 2004

Od metalu k avantgardnímu fusion rocku vede svůj projekt zpěvák skrývající se za číslovku 10. Loňské album je zřejmě tím nejzajímavějším, co tento moravský band kdy stvořil. www.sweb.cz/darkgamballe

LAKESIDE CHURCH
Forest
z alba Sunrise, 2004

Ze souboru Dark Ages se před dvěma lety vylouplo trio Lakeside Church, které loni přišlo s debutem. Vyzrálí třicátníci s nemálem zkušeností sází na temně strojový sound s emotivními melodiemi, díky čemuž bývají označováni za české Depešáky.
www.lakesidechurch.cz

LUCA BRASI
Let Me Falling
z alba Fire Forever, 2004

Luca Brasi se zrodil před pěti lety z popela La Vivat a bulharských etno HC draků Artery. Rapující Bulhar Loco je nepřeslechnutelným frontmanem. Nejbližší vystoupení – 19. května v pražském Rock Café a 29. května na pražském Smíchově v rámci akce JoyRide.
www.lucabrasi.cz

KRUCIPÜSK
Rock´n´roll to neni prdel
z alba Druide!, 2004

Tomáš Hajíček, René Rypar & comp. znovu ukázali, jak dělat osobitý nekompromisní rock. Připomínka z loňského CD, které Michal Pavlíček a mnozí jiní označují za nejpovedenější českou rockovou desku posledních let, nabízí vedle tvrdých kytar a hrubého vokálu dávku ironie, sarkasmu a zábavy.
www.krucipusk.cz

LAVINA
Dál to nejde
z alba Návyková, 2005


Mladičký kvintet z Hradce Králové natočil nedávno (po eponymním debutu z roku 2002) desku v produkci Františka Táborského (Chinaski). Tu pokřtí hned dvakrát - 24. května v pražském Futuru a 28. května doma v Hradci.
www.lavina.cz

PANKIX
Tolikrát
z alba Moment, 2004

Pětiletku sexteta lemují tři dema a loňský debut, z něhož vám posíláme singl. Kapelu můžete poznat blíže při vystoupení 21. května na Okoři, kde bude zahřívat pódium pro No Name a BSP. www.pankix.cz

BUHVÍ
Než se rozední
z alba Akt, 2004


Jejich kořeny sahají hluboko do 90. let a jejich hudební řeč se neštítí ničeho. Skladby Ondřeje Brzobohatého a jeho party vycházejí z jazzu, folku, ethna, rocku, funku i popu.
www.buhvi.cz


C
D SOUNDCZECH 8 + REPORT 5/05 možno objednat za pouhých 99 Kč na mailu predplatne@ireport.cz

zavřít