Rage Against The Machine plánují vlastní festival, nové album ne

Vydáno 02.07.2011 | autor: redakce

Jedna z nejvýraznějších metalových kapel devadesátých let zahraje koncem července na festivalu Rising v Los Angeles, oslaví zde dvacáté výročí od svého vzniku. Tento festival by chtěli pořádat každý rok. Co se týče prací na novém materiálu či koncertního turné, nic takového zatím Rage Against The Machine neplánují.

Rage Against The Machine plánují vlastní festival, nové album ne Rage Against The Machine plánují vlastní festival, nové album ne

ratmKapela, kterou nejvíce proslavil hit The Killing in the Name, vystoupí 30. července na festivalu v Los Angeles. Dále se zde mimo nich objeví Muse, Rise Against nebo Lauryn Hill. Rage Against The Machine zde oslaví dvacáté výročí existence a doufají, že z tohoto festivalu by se mohla vyklubat pravidelná každoroční událost.

Kapela by ráda zorganizovala festival, který by lidi v LA lákal k návštěvě každý rok. Momentálně se RATM ale plně soustředí na předposlední červencový den, další debaty o jejich vizi festivalu budou rozvíjet až poté.

Přestože RATM od alba Renegades z roku 2000 už nevydali žádné další, členové kapely stále trvají na tom, že jsou aktivní kapelou. Jen se nemohou rozhodnut, zda věnovat čas nahrávání nového materiálu, či se raději vydat na turné. Jak se kytarista Tom Morello vyjádřil v rozhovoru pro Spinner: „Dáme vám vědět, jakmile uděláme nějaké nové věci. Uslyšíte je. Jakmile se rozhodneme, zda a kdy pojedeme turné, nebudeme to držet v tajnosti. Kromě toho, co teď říkám, jsou všechno ostatní jen spekulace. Zbytek kapely kolikrát ani neví co bude druhý den“.

 

Text: kofo 

zavřít