Frontmanovi Blur nápady nedochází, v pátek měla premiéru jeho opera

Vydáno 02.07.2011 | autor: redakce

Damon Albarn, frontman Blur a aktivní člen projektů Gorrilaz nebo Good, Bad and The Queen má za sebou další projekt hodný pozornosti. Tentokrát se v Manchesteru představil v roli operního zpěváka.

Frontmanovi Blur nápady nedochází, v pátek měla premiéru jeho opera Frontmanovi Blur nápady nedochází, v pátek měla premiéru jeho opera

damon_albarnPremiéra opery, kterou Damon Albarn vytvořil společně s divadelním režisérem Ruffusem Norrisem, měla v pátek prvního července premiéru v rámci kulturního bienále v Manchesteru. Opera pojednává o Johnu Dee, vědci, lékaři a rádci Alžběty I.

Nejedná se přitom o Albarnovu první zkušenost s tvorbou opery. Také v Manchesteru Albarn uvedl před čtyřmi lety svoje první a kritikou ceněné dílo Monkey: A Journey To The West. Na rozdíl od tohoto díla však v příběhu o doktoru Dee, rádci královny Alžběty také i hraje.

Po několika představeních v Manchesteru, kde bude opera k vidění až do devátého července, by se měl stát Dr Dee součástí programu, který bude doprovázet Letní olympijské hry v Londýně. 


 

 

Text: kofo, foto: Joe McCabe

zavřít