Soundczech #2

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

VŠICHNI NA místa! Podává se druhý chod CD série SOUNDCZECH, která představuje tuzemskou scénu v pozoruhodné stylové šíři. Prověřená kvalita, nastupující hvězdy i dosud téměř neznámé naděje jsou živým důkazem současného čeření vod naší klubové scény. Kompilace vychází v limitované edici, takže zájemci, na které se v trafice nedostane, mohou objednávat s REPORTEM 10/02 za pouhých 89 Kč / 119 Sk na predplatne@ireport.cz

Soundczech #2 Soundczech #2

TATA BOJS
Attention aux hommes (Pozor na muže!)
LP Biorytmy, 2002

AKTUÁLNÍ SINGL z úspěšných Biorytmů se nese ve znamení „francouzského podzimu“ TATA BOJS (viz News). Svérázná úprava jednoho z hitů kultovní komedie Piti piti pa jen dokládá šíři záběru a smysl pro humor této hanspaulské partičky. Jen Louis de Funés nepřišel…www.tatabojs.cz
www.tatabojs.cz

-123MIN.
Won`t Get Higher
LP Home, 2002

POZORUHODNÝ MUZIKANTSKÝ cit, nonšalantní instrumentace, výbušnost, bravura celkového projevu. Hudba tria –123MIN. tvoří dráždivou směs soulu, blues a funky. K tomuto fúzování bez hranic je potřeba mít nejen pod čepicí, ale i v prstech. A tam toho je nejvíc.
www.minus123.cz

KRYŠTOF
Fantomska
LP Magnetické pole, 2001

TALENTOVANÝ ZPĚVÁK, skladatel a herec Richard Krajčo si může mnout ruce. Ačkoli se nepředpokládalo, že by na tuzemské scéně ještě mohla prorazit vkusná poprocková muzika s poetickými texty, opak je pravdou. Je příjemné nechat se přitáhnout tímto magnetickým polem.
www.krystof.net

PRIESSNITZ
Kdo ví (Bullerbyne rmx)
LP Zorro / Zero.rmxs, 2001

PRIESSNITZ Z Jeseníku už drahná léta platí za symbol osobitosti tvorby, stvrzený zajímavými alby a klipy. Na loňském remixovém CD jste se navíc mohli přesvědčit, že lze s jejich muzikou naložit tím nejprogresivnějším způsobem, aniž by se vytratilo původní kouzlo.
www.priessnitz.net
www.bullerbyne.com

DIVOKÝ SRDCE
Možná
LP Kajuvej, 2002

ZPÍVAJÍCÍ KYTARISTA MICHAL AMBROŽ platí za živoucí legendu českého bigbítu, prošel kultovní Jasnou pákou, léta vedl Hudbu Praha a v před pár lety rozbušil DIVOKÝ SRDCE. Jeho rukopis se neztrácí – silné melodie, přemýšlivé texty, civilnost projevu.
www.divokysrdce.cz

WALK CHOC ICE
Nás dostanou
LP Rejdit, 2002

WALK CHOC ICE jsou už klubovou stálicí, která na posledním albu Rejdit spojila vizuální atraktivitu se zapamatovatelnými popěvky pro mladší garnituru posluchačů. Skočný, nekomplikovaný bigbít sedí Honzovi Křížkovi a spol. jako ulitý.
www.walkchocice.culture.cz

SKYLINE
Aika
LP Riders On The Store, 2001
Pražská sestava SKYLINE je mnohými označována za nejzajímavější český taneční act, Aika za skladbu evropské úrovně. Co dodat víc? Snad jen to, že od léta má kapela nového MC a na podzim připravuje remixové album.
www.intellygent.com/skyline

GANG-ALA-BASTA
Really Little Closer
dříve nevydáno, 2002

SYNOVÉ SLAVNÝCH Michal Pavlíček (ds) a Milan Broum (g) společně s klávesistou Lukášem Máchalem konečně našli pro svůj originální projev, který by možná někdo nazval živočišným trip hopem, charismatickou a hlasově zajímavou zpěvačku Zuzanu Kropáčovou. Přesvědčte se.

DESPONDANCING
Whisky Nights
LP Two, 1999

DESPONDANCING bohužel momentálně nefungují, zpěvák Jiří Kotlík odešel hledat štěstí do Anglie. Druhé album se zvukovými filtry a la Young Gods a téměř zeppelínovskými retro ozvěnami posadilo na zadek i nejpřísnější kritiky. Námi vybraná, úvodní skladba se sice mírně vymyká jejich typickému soundu, to je ale asi tak všechno, co by se jí dalo eventuelně vytknout.
www.indiesrec.cz

DARK GAMBALLE
Durhu
LP Merizo Nanen

AVANTGARDNÍ ROCK s vlivy doom, thrash i gothic předvádějí Brňáci na aktuálním, v pořadí druhém albu. Z někdejší deathmetalových Dark vznikl ambiciozní projekt, v němž mystické textové poselství tvoří adekvátní paralelu k úderné a temné muzice.
www.redblack.cz/gamballe

ROE-DEER
Marie
LP Everforever, 2001

JEDNA Z nejpovedenějších skladeb loňského debutu této pražské kapely, která umí emocionální kytarový pop se sugestivními texty v angličtině. Z Emy B. se rodí nadějný skladatel a výrazná pěvecká osobnost.
www.roe-deer.cz
www.globusmusic.cz

PRECEDENS
Španělská moucha
LP Drž hudbu!, 2002
OST Perníková věž

PRECEDENS KOLEM Martina Němce sázel vždy na neotřelost, ať už se jednalo o někdejší období s Bárou Basikovou či současné s Petrem Kolářem. Tuto nahrávku najdete nejen na comebackové desce Precedensu, ale i na soundtracku k Perníkové věži.
www.precedens.cz
www.pernikovavez.cz

MERSÍ
Cooped Up /Jan Kleník remix/
LP Mersí, 2002

SCATMAN A rapper MARCEL „MERSÍ“ MAREK konečně zrealizoval dlouho připravovanou hip hopovou desku. Tento remix pro ni není typickým, v tomto případě producent Jan Kleník (Ohm Square) spíše pracoval s hlasem hostující Charlie One.
www.bm-music.cz

Cyberprague
If
OST Perníková věž

ÚČELOVÝ PROJEKT se zpěvačkou Sister Zulu (z tábora Skyline), který rovněž přispěl na soundtrack ke Šteindlerově kontroverzní Perníkové věži. Tahle elektronická skladba mrazí stejně jako scény, které ve filmu doprovázela.
www.pernikovavez.cz

PATRICK BERGMAN
E106TH
dříve nevydáno, 2001
PATRICK BERGMAN teprve nedávno zasáhl fanoušky inteligentní elektroniky debutem Because a od té doby je právem považován za autora přitažlivého atmosférického drum`n`bass či „rovnějšího“ ambientu. S trochou nadsázky se dá říct, že Patrick nejraději „saje“ LTJ Bukema a hudbu z Cafe Del Mar.
www.patrick-bergman.cz

JOLLY JOKER & PBU
Kultůra za 100,-
dříve nevydáno, 2002

PETR KUMANDŽAS touto nahrávkou ukončil myšlenky na možný rozpad svých Žolíků a plastikových brouků, byť si kapela vzala větší než malou pauzu. Česká scéna tak nepřichází o jeden ze svých šťavnatých crossoverových výhonků.

PROHRÁLA V KARTÁCH
Letiště
LP Žádný čáry z nebe, 2002

POSTPUNKOVÝ „HAZARD“ textaře, zpěváka, kytaristy a skladatele Filipa Horáčka se prý nejlépe hraje „v útulném klubíčku s milými barmankami a lidmi již lehce uvolněnými.“ Dodejme, že jsme vybírali z jejich červnové debutové desky.
www.prohrala.cz

ABRAXAS
Nekonečný boogie (version 2002)
dříve nevydáno, 2002

AKTUÁLNÍ VERZE doslova kultovní pecky nové vlny českého rocku. Kvarteto kolem Mirka Imricha a Slávka Jandy touto dosud nezveřejněnou písní naznačuje, že po předloňském Rituálu zadělává na další album.
www.abraxas.cz

POST-IT
Ideál
dříve nevydáno, 2002

PRAŽŠTÍ POST-IT albový debut teprve připravují a dle této nahrávky nemusí jít o marnou snahu. „Trochu jsme změnili styl a blížíme se směrem ke kapelám jako Linkin Park a Limp Bizkit,“ říká o současném stavu baskytarista Kapíno.

POLOBOZI
`Sme předurčeni
LP `Sme předurčeni, 2002

NAKONEC JSME si nechali lahůdku opředenou tajemstvím. Jména členů kapely (Co-tel, Komisar, Kubanetz, prof. T-Rex, Mr. Black, Zdenďják) vás asi moc neřeknou, muzika však ano. Produkoval Roman Holý.
www.freedom.cz/polobozi
zavřít