Good Charlotte míří do Evropy, do Čech přivezou ódu na pop-punk za měsíc

Vydáno 12.07.2011 | autor: PR

Good Charlotte představí 13. srpna na Open Air Festival svoji aktuální desku Cardiology, kterou označili jako ódu na pop-punk.

Good Charlotte míří do Evropy, do Čech přivezou ódu na pop-punk za měsíc Good Charlotte míří do Evropy, do Čech přivezou ódu na pop-punk za měsíc

good charlotte 02Kapela jede do Česka představit svou aktuální desku Cardiology, nad kterou strávila 18 měsíců ve studiu. „Chtěli jsme jít fakt do hloubky," říká Joel Madden, jeden ze sourozenecké dvojky Maddenových. Pokud chcete důkaz, že „Madden boys" to myslí s hloubkou opravdu vážně, snad stačí jediný fakt - kapela během těch 18 měsíců nejprve desku otextovala, nahrála a pak celou smazala. A to i přesto, že na původní verzi spolupracovala s producentem Howardem Bensonem, který stojí třeba za nahrávkami My Chemical Romance nebo All-American-Rejects.


Good Charlotte si totiž chtěli být výsledkem tak jistí, že jim prostě první verze nesedla. „Dokončili jsme nahrávání s Bensonem, ale pak jsme museli odletět do Austrálie kvůli nějaké televizní propagaci," vzpomíná Benji Madden. „Po cestě zpátky jsme si sedli a zaposlouchali se do několika finálně zmixovaných věcí. A prostě to nemělo tu vlnu," dodává s tím, že celou nahrávku Good Charlotte zničili a už ji nikdy nechtěli znovu slyšet.

 

Takže začali pěkně od nuly, i když už měli za sebou měsíce práce ve studiu. S těžkou hlavou tak přišli pro radu k jednomu z přátel kapely, Donovi Gilmorovi, který jim produkoval už předchozí album. „Možná bychom měli jet do Vancouveru, jako posledně, když jsme nahrávali," navrhl tehdy Gilmore kapele.

Přestože po měsících práce se musela celá parta sebrat a odstřihnout od všeho, včetně ztracené desky i rodinného života, Gilmorova rada fungovala. „My i Don jsme chtěli stvořit něco zvláštního. Chtěli jsme, abyste si nasadili sluchátka, pustili naši hudbu a zjistili, že nás vlastně dobře znáte," upřesňuje Benji Madden. To je podle kapely také důvod, proč se album jmenuje Cardiology – je totiž "ze srdce". Maddenovi označují desku za ódu na pop-punk, na kterém ostatně také vyrostli.

Na Open Air Festivalu ji představí již 13. srpna. 



zdroj: TZ, mp

zavřít