Startují Colours of Ostrava, tahákem jsou Nick Cave, Apollo 440 a John Lydon

Vydáno 13.07.2011 | autor: PR

Dnes, tedy ve čtvrtek 14 .července, se otevřou festivalové brány Colours of Ostrava. První den bude patřit balkánským dechovkám, newyorskému alternativnímu rocku a bývalému lídrovi Sex Pistols.

Startují Colours of Ostrava, tahákem jsou Nick Cave, Apollo 440 a John Lydon Startují Colours of Ostrava, tahákem jsou Nick Cave, Apollo 440 a John Lydon

grinderman_mailGrindermanPři svém desátém ročníku nabídne poprvé v historii více zahraničních (50) než tuzemských kapel (46). Hned první den je toho důkazem - v 18.30 zahájí festival dvouhodinový souboj nejlepších balkánských dechovek – Fanfare Ciocarlia a Boban i Marko Marković Orkestar – který nyní s úspěchem objíždí Evropu.

Čtvrtek pak nabídne ještě například irské legendy Clannad, Public Image Ltd. bývalého frontmana Sex Pistols Johna Lydona, jazz hiphopové The Herbaliser nebo zpěvačku Santigold. Hned první den také zahájí svůj program unikátní New York City stage, například s Rain Machine Kypa Maloneho z TV On The Radio, Royem Ayersem nebo Paramount Styles.

K hlavním hudebním lákadlům v dalších dnech patří Nick Cave s projektem Grinderman, Yann Tiersen, skladatel hudby k filmům Amélie z Montmartu či Good Bye, Lenin!, Salif Keita, zpěvák z Mali s nezaměnitelným hlasem, Brendan Perry, polovina dua Dead Can Dance, znovuobnovení hluční Swans, miláčci britské kritiky The Horrors, elektronicko-rockoví Apollo 440, trumpetista Jon Hassell a tak dále – prostě kapely a hudebníci ze všech koutů zeměkoule – od Austrálie a Nového Zélandu, přes USA, Japonsko, Mali až po Kolumbii – a všech možných hudebních stylů – world music, jazz, funk, rock, pop a podobně.

Nechybí samozřejmě česká scéna – například Tata Bojs, Monkey Business, Nightwork, Divokej Bill nebo bonbonky jako formace Sváteční pop, společný projekt Milana Caise a výtvarníka Petra Nikla či Lenka Dusilová s Eternal Seekers

zdroj: TZ, mp

zavřít