Hrady.CZ pokračují na Točníku, vystoupí Tata Bojs, Vypsaná Fixa, Sunshine a další

Vydáno 14.07.2011 | autor: redakce

První zastávku má hudební festival Hrady CZ úspěšně za sebou. Minulý pátek a sobotu (8. a 9. července) proběhl v podhradí jihočeského Rožmberku nad Vltavou. Druhou z celkových osmi zastávek bude nyní hrad Točník, kde 15. a 16. července vystoupí nejpopulárnější české hudební skupiny jako Tata Bojs, Divokej Bill, Wohnout, Vypsaná Fixa, Skyline nebo Sunshine.

Hrady.CZ pokračují na Točníku, vystoupí Tata Bojs, Vypsaná Fixa, Sunshine a další Hrady.CZ pokračují na Točníku, vystoupí Tata Bojs, Vypsaná Fixa, Sunshine a další

tata_bojs3
Točník jako druhá zastávka otevře své brány 15. července v 18 hodin a hodinu nato program přímo v areálu hradu zahájí svérázný herec a zpěvák Jiří Schmitzer, po něm vystoupí Tata Bojs, kteří nedávno vydali novou desku a první páteční večer vyvrcholí koncertem představitele nové generace písničkářů Tomáše Kluse. Chybět nebude tradiční a oblíbený páteční karneval masek v prostorách hradu, každou masku organizátoři odmění dárkem a v průběhu večera vyhlásí tu nejlepší. V sobotu 16. července se program přesune do podhradí, kde rozezní dvě festivalová pódia, areál bude otevřen od 11 hodin. V rámci hodinových koncertů si návštěvníci festivalu vyslechnou také koncerty kapel Divokej Bill, Wohnout, Support Lesbiens nebo Vypsaná FixaKryštof odjedou „hradní turné“ s dvojím programem, přes den budou hrát akusticky, večerní koncerty, mezi které patří i ten na Točníku, budou ve jménu klasického rockového nářezu. „Na tomto festivalu nás baví hlavně atmosféra. Hraje se tu pro několik tisíc lidí, ale díky historickému kouzlu hradních památek je to pořád takové komorní,“ říká frontman kapely Kryštof Richard Krajčo. Vladimir 518 v sobotu vystoupí se svým sólovým projektem za doprovodu Terezy Černochové, kapely Skyline a Sunshine zahrají skladby ze svých nových alb, představí se také například United Flavour, Pipes and Pints nebo Gipsy.cz a další kapely. Nejen pro děti zahraje Kašpárek v rohlíku, na Točníku vystoupí v 16 hodin.V těsné blízkosti historických památek bude v rámci léta dále možné vidět a slyšet například Davida Kollera, Navigators, Nightwork, Plexis, Prague Conspiracy a další interprety a kapely. Čím se festival liší od ostatních hudebních festivalů je fakt, že je v ceně vstupného zahrnutá prohlídka jednotlivých hradů, které nabízejí často i několik prohlídkových tras. V místě konání festivalů je možné bezpečně stanovat ve stanovém městečku zdarma, na jednotlivé hrady je vždy zavedena i kyvadlová doprava, konkrétně na Točník bude jezdit autobus ze železniční stanice Hořovice a zpět. Festivalová městečka budou poskytovat úschovny kol pro cyklisty a program ve spolupráci s projektem Kolo pro život.

 

 Festival Hrady CZ také letos prvně vstoupil do úzké spolupráce s Národním památkovým ústavem, který chystá například speciální informační centra na všech zastávkách festivalu. „Festival i Národní památkový ústav si od započaté spolupráce slibují užší a pro návštěvníky zajímavé a atraktivní propojení kultury s kvalitou a exkluzivitou památek ve správě NPÚ,“ uvedl Tomáš Brabec z Národního památkového ústavu. Organizátoři doporučují rezervovat prohlídku hradů předem.

krajco1
Kompletní výčet interpretů na hradě Točník: Jiří Schmitzer, Tata Bojs, Tomáš Klus, Vypsaná Fixa, Wohnout, Kašpárek v rohlíku, Skyline, Kryštof, Divokej Bill, Support Lesbiens, Dilated, Queens of Everything, Sunshine, United Flavour, Gipsy.cz, Vladimir 518 feat. Tereza Černochová, Pipes and Pints.

Vstupenky za zvýhodněnou cenu jsou v předprodeji sítě Ticketstream v cenách 200 korun na páteční program a na sobotní program za 400 korun a je možné je zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou lístky stát 250 a 450 korun.

zdroj: TZ

zavřít