Peter Gabriel vydá v říjnu další řadovku. Bude se jmenovat New Blood

Vydáno 15.07.2011 | autor: redakce

Peter Gabriel přichází brzy po vydání loňského alba Scratch My Back s další nahrávkou. Deska New Blood by měla vyjít již desátého října 2011 a bude Gabrielovou devátou studiovkou.

Peter Gabriel vydá v říjnu další řadovku. Bude se jmenovat New Blood Peter Gabriel vydá v říjnu další řadovku. Bude se jmenovat New Blood

petergabrielBývalý člen Genesis, ale zejména úspěšný sólový zpěvák a flétnista s zřejmě oblíbil spolupráci se smyčcovým orchestrem a zaujal jej akustický zvuk, jakého dosáhl na dosud posledním albu Scratch My Back. Novinkou New Blood hodlá na předchozí desku navázat.

Zatímco projekt Scratch My Back nabízel Gabrielův pohled na písně jeho oblíbených kolegů, tentokrát se zaměřil na vlastní skladby. Do nových aranží zasadil starší nahrávky jako Solsbury HillDon’t Give UpRed Rain nebo Mercy Street. O kompletním seznamu toho, co by se na desce New Blood mělo objevit, vás budeme informovat.

Kromě sólových alb se v poslední době věnoval také například skládání hudby k filmu. V roce 2008 například přispěl k soundracku k Wall-E, za závěrečnou píseň Down To Earth, kterou vytvořil společně s Thomasem Newmanem získal v roce cenu Grammy za Nejlepší filmovou píseň. Tato byla také nominována na Zlatý Glóbus a Academy Award.







Text: TZ, kofo 

 

zavřít