Glenn Miller Orchestra: nejznámější swingový orchestr světa pojede turné v ČR

Vydáno 20.07.2011 | autor: PR

Hudba Glenna Millera bude znít českými sály a kluby i příští rok, Glenn Miller Orchestra totiž zavítá v lednu 2012 znovu do Čech.

Glenn Miller Orchestra: nejznámější swingový orchestr světa pojede turné v ČR Glenn Miller Orchestra: nejznámější swingový orchestr světa pojede turné v ČR

glennmillerorchestra_mailNaváže tak na své mnohé vyprodané koncerty za poslední tři roky u nás. Divákům v Plzni, Karlových Varech, Praze, Českých Budějovicích, Brně, Ostravě, Hradci Králové a Liberci představí nový koncertní program In the Miller Mood.

Zároveň v lednu 2012 vychází stejnojmenné album. Kromě Glenna Millera zazní typické skladby dalších autorů jako Woodyho Hermana, Count Basieho, Harryho Jamese i zpěvačky Elly Fitzgerald. Nebudou samozřejmě chybět evergreeny jako Moonlight Serenade, String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway To The Stars nebo Somewere Over The Rainbow.

Členy Glenn Miller Orchestra vedeného Wilem Saldenem jsou vynikající hudebníci a sólisté, v jejich koncertech nechybí také humor a elegance. Historie původního tělesa sahá do třicátých let minulého století. Glenn Miller se brzy po jeho založení stal hvězdou tehdejší hudby a jeho skladby hrála v té době všechna rádia.

Život Glenna Millera skončil ve věku čtyřiceti let při nikdy nevysvětlené letecké nehodě, kdy celé letadlo během 2. světové války na cestě z Londýna do Paříže zmizelo. Jednou z nedávných teorií je, že jej zasáhla bomba, kterou upustil jeden z bitevníků vracející se z náletů nad Německem. 

Termíny a místa:
5. ledna, Plzeň – Park Hotel
6. ledna, Karlovy Vary – Hotel Thermal
7. ledna, Praha – Obecní dům
8. ledna, České Budějovice – Metropol ČB
9. ledna, Brno – Bobycentrum
24. ledna, Ostrava – Dům kultury
25. ledna, Hradec Králové – Kongresové centrum ALDIS
26. ledna, Liberec - Dům kultury


zdroj: TZ, mp

zavřít