Lenny Kravitz oznámil jméno předskokana, bude jím Raphael Saadiq

Vydáno 07.08.2011 | autor: redakce

Už jsme vás informovali o tom, že 15. listopadu v pražské O2 Aréně vystoupí Lenny Kravitz. Američan do Česka vozí zajímavé předkapely. Do Prahy s ním v minulosti přicestovali Skunk Anansie, Stereophonics a OneRepublic. Nynějším předskokanem bude s největší pravděpodobnosti další Američan Raphael Saadiq.

Lenny Kravitz oznámil jméno předskokana, bude jím Raphael Saadiq Lenny Kravitz oznámil jméno předskokana, bude jím Raphael Saadiq

raphael-saadiqRaphael Saadiq začal hudební kariéru v kapele Tony! Toni! Toné!. Než se představil jako sólista, byl ještě členem seskupení Lucy Pearl. Kromě zpěvu se věnuje také produkci. Jako producent je podepsán u skladeb mnoha umělců, jakými jsou například TLC, Joss Stone, D´Angelo, Mary J. Blidge nebo John Legend.


Raphael Saadiq
vydal doposud pět desek. Poslední Stone Rollin´ vyšla v březnu tohoto roku a nyní hudebními stanicemi brázdí klip k již čtvrtému singlu Movin´ Down the Line (Don´t You Go Away). Obdiv nejen u hudebních, ale i u filmových fajnšmekrů zaznamenal klip ke skladbě Good Man.



Raphaela Saadiqa jste mohli vidět také v dánské Kodaňi, kde zahrál v sobotu 6. srpna  na akci NPG Music & Art Festival. Kromě něj na stagei vystoupili Chaka Khan, Paloma Faith, Nikka Costa, Janelle Monáe, Maceo Parker, Larry Graham a hlavně multiinstrumentalista Prince, který byl hlavním lákadlem funkového hudebního svátku.


dm

zavřít