Jay-Z a Kanye West vydávají album, pomohli jim Neptunes a Beyoncé

Vydáno 04.08.2011 | autor: PR

Jay-Z a Kanye West hlásí hotovo, společná deska projektu The Throne vyjde již příští týden a objeví se na ní hosté jako Beyoncé, Mr. Hudson nebo Frank Ocean.

Jay-Z a Kanye West vydávají album, pomohli jim Neptunes a Beyoncé Jay-Z a Kanye West vydávají album, pomohli jim Neptunes a Beyoncé

watch the throenProjekt, který se v hlavách obou pánů zrodil již v minulém roce, dostal název The Throne. Za pár dnů (8. srpna) bude mít i hmatatelnou podobu - album s názvem Watch The Throne.

Toto dílko Jay-Z a Kanye West natáčeli více než rok na různých místech zeměkoule, skladby tak vznikly například v Londýně, Abu Dhabi, Sydney, Paříži nebo v New Yorku.

Produkce se ujali The Neptunes, dlouholetý spolupracovník Kanye Westa Mike Dean, RZA, Swizz Beatz a samozřejmě samotný Kanye. Venku už je pilotní singl Otis, ve kterém zazní vokál soulového velikána vysamplovaný ze skladby Try A Little Tenderness.

Na albu se jako hosté objeví například Beyoncé, Mr. Hudson nebo Frank Ocean. Celkem bude Watch The Throne obsahovat dvanáct písní, milovníci deluxe verzí jich budou mít o čtyři více.


Zajímavý je i samotný obal a zpracování bookletu. To pro The Throne vyhotovil věhlasný designér Riccardo Tisci, který pravidelně navrhuje módní kolekce pro Givenchyho.

Turné k albu odstartuje již 22. září v Detroitu a čítá prozatím čtyřiadvacet potvrzených zastávek na americkém území. O evropské části se zatím pouze uvažuje.



zdroj: TZ, mp
zavřít