SÁZAVAFEST HLÁSÍ: VŠE PŘIPRAVENO

Vydáno 07.07.2009 | autor: redakce

Multikulturní letní festival Sázavafest, který tento rok slaví páté narozeniny, patří mezi nejpřednější tuzemské prázdninové akce. Letošní program s jistotou překoná i ta největší očekávání...

SÁZAVAFEST HLÁSÍ: VŠE PŘIPRAVENO SÁZAVAFEST HLÁSÍ: VŠE PŘIPRAVENO

Sázavafest se velmi rychle vyhoupl do popředí mezi nejznámější a největší české festivaly jako jsou Trutnov Open Air nebo Rock for People a to nejen díky srovnatelné kvalitní produkci, ale také díky své otevřenosti novým myšlenkám a nápadům. První krůčky festivalu, které jsme mohli spatřit v roce 2001, byly velice jisté a plné odhodlání. Od tohoto okamžiku uplynuly 4 roky, během kterých festival zaznamenal obrovský rozvoj, o kterém svědčí rok od roku zvýšení návštěvnosti.

Novinkou letošního festivalu bude bezesporu multikulturnost Sázava festu a to scéna s divadly, filmem, autorským čtením a akustickým hraním, ale také scéna Asia Fest, kde se představí ucelená přehlídka trendů, nejen hudebních.

Program pátého ročníku, který se koná od 4. do 7. srpna je opět velice nadupaný. Na šesti scénách se během čtyřech dnů představí celkem na 80 účinkujících různých hudebních žánrů a směrů, kdy návštěvníci uvidí a uslyší z každého „oboru“ opravdovou špičku. Jmenujme například SKA: Polemic (SK), Sto Zvířat, Fast Food, Chancers, REGGAE: Švihadlo, POP (kvalitní): Aneta Langerová, J.A.R., Chinaski, Mig 21, ROCK: B.S.P. (Balage, Střihavka, Pavlíček), Sunshine, Kurtizány z 25. avenue, Horkýže Slíže (SK), Wohnout, Iné Kafé (SK) PÍSNIČKÁŘI: Karel Plíhal, Vašek Koubek, HIP HOP: Indy & Wich, Kontrafakt, DANCE: Skyline, Ohm Square, Soil, WORLD MUSIC: Traband, Benedikta, Družina (SK), LEGENDY: Vladimír Mišík, Psí Vojáci, Mňága a Žďorp, TALENTI: Khoiba, Clou, Gaia Mesiah.

Jedním z potvrzených zahraničních účastníků je exotická černošská skupina Lord Bishop z USA, která ve své hudbě čerpá z kořenů černošské hudby a výsledkem je originální fůze funku, blues, soulu , hip-hopu s popem. Dále naše publikum může ocenit kvalit francouzské reggae/dubové kapely Papa Style & Baldas, která má na svém kontě třeba předskakování legendárním Black Uhuru či Dillinger.



Největší „bonbónek“ Sázavafestu je britská skupina Bushcraft (na obrázcích), která je jedním z největších objevů dnešní londýnské hudební scény. Kvartetu kraluje charismatická černoška Anthem, jíž můžeme přirovnat k takovým hvězdám, jako je Skin (ex Skunk Anansie) nebo Gwen Stefani (No Doubt). České republice se exkluzivně představí pouze na Sázavafestu.



To, že se pořadatelé nebojí experimentovat dokazuje soutěž „Bitvy o Sázavafest“, ve kterých se 10. a 11. června při koncertech před publikem utká 16 nových zajímavých kapel z celé České republiky. Dvě vítězné skupiny budou mít zajištěnu účast na festivalu na scéně Radia1.

Mimo pestrou hudební produkci je nedílnou součástí festivalu opět festivalové městečko, kam pořadatelé vměstnali spoustu zajímavých doprovodných akcí jako již zmiňovaná divadla a autorská čtení, tak i různé soutěže, footbagové exhibice, workshopy, tatoo salon a samozřejmě koupání. Perličkou je také natáčení filmu „Rafťáci“, což je volné pokračování veleúspěšných Snowboarďáků.

Na začátku srpna nás tedy ve městě Sázava v areálu „Ostrov“ opravdu čeká smršť toho nejlepšího z českých luhů a hájů podpořené zahraničními hudebníky. Můžeme se těšit na široké spektrum hudebních stylů. Stejně tak jako vloni mohou zájemci při předložení vstupenky využít od ČD 50% slevu na jízdném.

Vstupenky jsou již k dostání v běžných předprodejích. Do 30.5. mohou ti nejrychlejší využít slevy, kdy jsou lístky k dostání za pouhých 400 Kč (+ poplatky 40 Kč). Pozor, počet zlevněných lístků je omezený!



www.sazavafest.cz
zavřít