Noel Gallagher's High Flying Birds vydají debut v druhé půlce října

Vydáno 10.08.2011 | autor: redakce

Před více jak dvěma lety oznámila konec legendární britská kapela Oasis. Zatímco mladší z bratrů Gallagherových založil se zbytkem Oasis Beady Eye, jeho starší bratr oznámil zrod projektu Noel Gallagher's High Flying Birds, se kterým chce v druhé polovině října vydat debutové album.

Noel Gallagher's High Flying Birds vydají debut v druhé půlce října Noel Gallagher's High Flying Birds vydají debut v druhé půlce října

noel-gallagher-in-sydney--002Téměř přesně před dvěma lety ohlásila konec legendární britská kapela Oasis, která patřila k největším britským legendám posledních dvou dekád. Bylo více než jasné, že se hlavní protagonisté rozprchnou do sólových projektů.

Liam Gallagher a zbytek Oasis úspěšně koncertuje s Beady Eye, Noelův sólový projekt dostal název Noel Gallagher’s High Flying Birds a své debutové album ohlásil na druhou polovinu října. Na desce bude celkem deset písní, které Noel Gallagher sám složil. 

Nahrávání probíhalo střídavě v Londýně a Los Angeles a byl do něho zasvěcen i David Sardy, který se společně s Noelem podělil i o finální produkci.

Je třeba podotknout, že Sardy patři mezi nejuznávanější americké producenty a skladatele. V minulosti se postaral například o produkci desek Wolfmother, The Ting Tings, The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers nebo Nine Inch Nails.

Jak Noel Gallagher uvedl, chtěl se na desce trošku odklonit od všem dobře známé tvorby jeho domovské kapely.

Text: TZ, kofo 

zavřít