Britští Wild Beasts už zítra v Lucerna Music Baru, představí album Smother

Vydáno 14.08.2011 | autor: redakce

Indie-rocková kapela Wild Beasts pochází z Kandalu v Lake District v Anglii. Prozatím vydali tři alba, snad největší úspěch zaznamenali s Two Dancers. Tato deska byla nominována na prestižní Mercury Awards. Tu jim nakonec vyfoukli The XX se svým eponymním debutem, samotná nominace jim však pomohla, aby o nich bylo více slyšet. Už zítra představí letošní novinku – album Smother.

Britští Wild Beasts už zítra v Lucerna Music Baru, představí album Smother Britští Wild Beasts už zítra v Lucerna Music Baru, představí album Smother

  wild-beastsWild Beasts začali hrát, když jim bylo osmnáct a hlavním cílem bylo vyhnout se jakýmkoliv normám: “Máme štěstí, že jsme opravdu dřeli a snažili se být co nejvíc individuální. Vzešlo to z nudy a z nedostatku zájmu o pivo a testosteronový rock . Zahustilo nás to jako ovoce,” říká zpěvák Hayden.

Hayden Thorpe a Ben Little, studenti z Queen Katherine School založili v roce 2002 duo Fauve, ve francouzštině "wild beast"(divoké zvíře), a začali skládat své písničky. V lednu 2004 se k nim přidal bubeník Chris Talbot, známý jako Bert, a kapela získala své jméno Wild Beasts. Trio nahrálo své stejnojmenné EP v červnu 2004 a v září 2005 skupina přesídlila do Leedsu a přibrala Toma Fleminga, který hrál na basovou kytaru. 

Wild Beasts podepsali smlouvu s Bad Sneakers Records v srpnu 2006. První singl Brave Bulging Buoyant Clairvoyants s úžasným falzetem Haydena, který naříká za zvuku zvonivých kytar, vyšplhal na sedmnácté místo britské hitparády.

V květnu 2007 časopis NME označil Wild Beasts jako jednu z deseti kapel, které patří na špičku současné hudby. Jejich debut byl popisován jako "šokující, legrační a nadmíru nezaměnitelný.”
Jejich druhé album Two Dancers vyšlo v srpnu 2009 a bylo opět výtečně hodnoceno. Objevilo se v mnoha seznamech nejlepších desek roku 2009 a bylo nominováno na Mercury Prize 2010. Třetí album kapely s názvem Smother vyšlo v květnu 2011 a skupina oznámila, že na turné vyjedou s další členkou skupiny Katie Harkin ze Sky Larkin.
I jejich nové album získalo čtyřhvězdičkové hodnocení v magazínech Q, Mojo a Uncut. BBC šlo ještě dál – nazvalo album albem roku 2011 a skupinu nejvíce inspirující v celé Británii. Na Metacritic Smother získalo 86 bodů ze sta možných a stalo se tak dosud sedmým nejlepším albem roku 2011 ve všech kategoriích. 

Vstupenky na koncert jsou k dispozici za 350 korun (+ poplatky)  v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal, v pokladně Lucerna Music Baru bez poplatku. V den koncertu pak za 450 korun.



Text: TZ, kofo

zavřít