Queen oslaví čtvrtstoletí od koncertů ve Wembley, vydají je na DVD

Vydáno 17.08.2011 | autor: redakce

V červenci oslavili zbylí členové Queen 25 let od legendární dvojice koncertů ve Wembley. Tehdy šlo o poslední šňůru s Freddie Mercurym, nesla název Queen's Magic Tour. A právě záznam z Wembley vyjde 12. září ve speciální edici na dvou DVD.

Queen oslaví čtvrtstoletí od koncertů ve Wembley, vydají je na DVD Queen oslaví čtvrtstoletí od koncertů ve Wembley, vydají je na DVD

queen_dvdPřestože legendární britská kapela Queen stále funguje, jednoznačně vrcholové období její kariéry je spojeno s postavou zpěváka Freddie Mercuryho. V 80. letech vydali Queen ta nejzásadnější alba, vznikla velká část jejích největších hitů a skupina absolvovala ty nejdelší koncertní šňůry. Právě záznam z té nejúspěšnější nyní vychází ve speciální edici na dvou DVD.

DVD s jedním (sobotním) koncertem vyšlo již v roce 2003 a zaznamenalo tehdy rekordní prodeje -  v Anglii získalo čtyřnásobnou platinu, v Americe těchto platinových ocenění bylo dokonce pět. Nyní vychází koncertní DVD v remasterované podobě, navíc v novém stereo mixu s 5.1. soundem, navíc s mnoha raritními bonusy.

Fanoušci Queen si od 12. září, kdy DVD vyjde, budou moci vychutnat poprvé jak sobotní tak i páteční koncert Queen ve Wembley, a to v jeho plné délce. Aby toho nebylo málo, čeká je i několik bonusových dokumentů. Především půjde o zbrusu nové interview s Brianem Mayem a Rogerem Taylorem, které bylo natočeno v letošním roce. Druhým bonusem bude téměř půlhodinový dokument z roku 2003 s názvem The Wembley Weekend, ve kterém žijící členové kapely vzpomínají na zmiňované turné a legendární vystoupení ve Wembley. Pomyslnou třešničkou na dortu bude tajně natočený materiál ze zkoušek na Queen’s Magic Tour

V obchodech s hudbou budete moci sáhnout po limitované deluxe verzi, která bude kromě dvou DVD obsahovat i dvě audio CD se zvukovým záznamem koncertu.

 

Text: TZ, kofo  

zavřít