Trutnov Open Air zahajuje první oficiální den programu, dnes s Iggym

Vydáno 18.08.2011 | autor: redakce

Dnes vypukne první oficiální den Trutnov Open Air. Program zahájí Garage, vrcholem dnešního dne pak bude vystoupení Iggyho Popa & The Stooges. Festivalovému programu dále vévodí Skindred, Brian "Head" Welch (ex Korn), The Locos, Tichá dohoda, N.O.H.A. či David Evans.

 Trutnov Open Air zahajuje první oficiální den programu, dnes s Iggym Trutnov Open Air zahajuje první oficiální den programu, dnes s Iggym

iggyhpPrvní oficiální den letošního Trutnov Open Air, čtvrtek, zahájí unedergroundovo-pubová Garage v čele s Tonym, kteří budou předznamenávat brzký příchod Iggy Popa & The Stooges. Krátce před nimi program v Undergroundovém stanu odstartuje Luboš Beňa a Matěj Ptaszek ze Slovenska svojí známou "hymnou" Dobré ráno blues z českého filmu Občanský průkaz. „Kdo jiný by měl letošní trutnovské pow wow zahajovat, když ne kapely z undergroundu, na jehož základech festival vzniknul, a tóny z dobového filmu o tom, jak se v Československu pronásledovalo za hudbu, její hraní a zavíralo za její pouhý poslech či účast na ni…?! “ říká k tomu Martin Věchet.

Těsně před Iggym, jakoby předkapela, vystoupí jeden muž pouze se svou španělkou – Jiří Schmitzer. Z programu letošního Trutnov Open Air Festivalu na poslední chvíli vypadnul Petr Spálený, který své vystoupení zrušil ze zdravotních důvodů. 

Na festivalu dále vystoupí dvě kapely se stejným jménem N.O.H.A.  Jedna má přívlastek Noise of Human Art a druhá Circus Underground. V jedné kapele, N.O.H.A. – Noise of Human Art, zpívá tvář původní kapely, Minerva, v té druhé, N.O.H.A.Circus Underground, zůstalo rytmické jádro a objevily se dvě nové brazilské zpěvačky. Jedna N.O.H.A. zahraje v pátek, druhá v neděli.

Brian "Head" Welch v roce 2005 přijal křest v Jeruzalémě a své křesťanské přesvědčení vtěluje do tvorby své současné kapely, z níž je cítit jasný rukopis rodných Korn. Headovým koncertem navazuje Trutnov na sérii tvrdých kapel jako Sepultura, Soulfly, Fear Factory, Motörhead či Arch Enemy, které v Trutnově vystoupily v minulosti a paradoxně sklidily na různorodém festivalu s undergroundovými kořeny vždy velký úspěch.

Tichou dohodu nebylo slyšet dlouhých osm let. Tichá dohoda oslaví v letošním roce na podzim 25 let a na Trutnově zahraje ve své poslední sestavě. Tvoří ji zakladatel a skladatel kapely Dan „Sutterhand“ Šustr, zpěvačka Blanka Šrůmová, bubeník Vendy Šváb a basák Michal „Sherry“ Šerák. Své poslední regulérní vystoupení takto odehráli v roce 2003 na slovenském festivalu Hodokvas.

Vstupné na celý festivalový program činí na místě 1080 korun stejně jako v předprodejních sítích. Více informací o festivalu naleznete na www.festivaltrutnov.cz.

Text: TZ, kofo
zavřít