Katy Perry opět boduje, vyrovnala rekord Michaela Jacksona

Vydáno 19.08.2011 | autor: redakce

Zpěvačka Katy Perry opět boduje. Se singlem Last Friday Night se vyšplhala až na první místo Billboard Hot 100. Navázala na Michaela Jacksona a stala se tak teprve druhým interpretem v třiapadesátileté historii hitparády, který dokázal takto uspět s pěti singly z jednoho alba.

Katy Perry opět boduje, vyrovnala rekord Michaela Jacksona Katy Perry opět boduje, vyrovnala rekord Michaela Jacksona

katy_perry_1920_1200_aug042009Billboard Hot 100 je nejprestižnější žebříček sledující prodej singlů v Americe. V současné podobě existuje od roku 1953 a Katy Perry si ho zatím podmanila se všemi singly vydanými z alba Teenage Dream, tedy se skladbami California GurlsTeenage DreamFireworkE.T. i posledním Last Friday Night. Je první ženskou interpretkou, které se to podařilo. Navíc připravuje i šestý singl a také s ním se pokusí zaútočit na vrchol. Mluví se o skladbě Peacock, definitivně se ovšem uvidí až za několik týdnů. 

Pro milovníky statistik mohou být zajímavé i následující údaje. Zatímco Jacksonovi na pět prvenství stačilo v letech 1987 a 1988 devět měsíců a dva týdny, Katy Perry k pěti vítezstvím potřebovala rok, dva měsíce a jeden týden. Oproti tomu Jackson žebříčku vévodil jen 7 týdnů, zatímco Katy Perry držela první místo celých 18 týdnů. 

Nadvládu Katy Perry potvrzuje i fakt, že se v první desítce Billboard Hot 100 drží nepřetržitě 66 týdnů. Daleko za ní jsou v historické tabulce Ace Of Base, kterým se dařilo držet v Top 10 "jen" 48 týdnů.

 

Text: TZ, kofo 

zavřít