Dara Rolins prozradila detaily k nové desce Stereo

Vydáno 07.09.2011 | autor: redakce

Po téměř pětileté pauze se fanoušci zpěvačky Dary Rolins mohou těšit na zbrusu nové řadové album s názvem Stereo. Na tomto dlouho očekávaném hudebním počinu s ní spolupracovala celá řada známých osobností české, slovenské, ale i zahraniční hudební scény. O produkci se rovným dílem postarali Mark „Substance“ Davis, kytarista a producent britské kapely Kosheen a Jan Kleník, kterého známe jako mozek jedné z nejoriginálnějších českých elektronických kapel Ohm Square nebo soft-elektronického projektu Skleník.

Dara Rolins prozradila detaily k nové desce Stereo Dara Rolins prozradila detaily k nové desce Stereo

darastereo1Po jarním pilotním singlu Naskoč a leť se v současné době stal u našich slovenských sousedů hitem tohoto léta společný duet Dary Rolins a Tomiho Popoviče Nebe, peklo, ráj. Videoklip k této skladbě měl na YouTube 30 tisíc views jen pár hodin po své premiéře .


Natáčení dalšího videoklipu k písní Fobia, jež pochází z dílny producentského mága Kosheen Marka „Substance“ Davise je naplánováno na začátek září tohoto roku.  Třetím v pořadí bude klip k písni Stále dokola, která album otvírá a jak sama Dara, autor písničky, říká- “Je osobní a z mého pohledu nejvíc vystihuje náladu a období, kdy album vznikalo...“

Další ze známých jmen, které se na CD Stereo objeví jsou Jana Kirschner, Dan Bárta, Helena Zeťová, Dj Mike Trafik, PSH...

Naprostou většinu z celkového počtu šestnácti skladeb otextovala sama Dara. Stejně tak je i autorem, či spoluautorem téměř všech písní.

Album vychází z aktuálních trendů světové elektronické hudby s vlivy r´n´b a soulu. A díky vyzrálosti  interpretky, jejich hudebních i životních zkušeností - a to dobrých i těch špatných, se dá bez přehánění říct, že Dara má co sdělit. 

Vydání nového CD se chystá na začátek října tohoto roku. Základní šestnáctiskladbová verze vychází ve velmi originální a luxusní formě knižního bookletu, kde fanoušci naleznou nejen texty jednotlivých skladeb, ale také sérii  exkluzivních fotografií.

Dara Rolins, která již dlouhodobě miluje šperky ALO diamonds, však pro své fanoušky vymyslela další bonus. Padesát šťastlivců, kteří si nové album zakoupí,  nalezne v tomto obalu poukaz na  přívěšek  ALO diamonds ve tvaru písmena D zdobený pravým diamantem. 

Kromě této oficiální verze alba je pro fanoušky připravena i speciální facebooková edice s názvem Mono, která bude obsahovat pět původních skladeb, které nenaleznete na albu a bude ji  možné zakoupit pouze a jen formou downloadu, na oficiálním FB zpěvačky, za 50 Kč.


Stereo
je první řadovou deskou Dary Rolins, která vychází na jejím vlastním, stejnojmenném labelu Stereo.

Do konce roku jsou v Čechách a na Slovensku naplánována taky klubová vystoupení s kapelou a Dj's, která proběhnou v období od října do prosince 2011 ve vybraných českých a slovenských městech.

Rozhovor s Darou Rolins o nové desce si přečtěte ZDE.

zdroj: TZ, dm
dara_rozhovor_top 
zavřít