Nirvana slaví 20 let od alba Nevermind. Chystá reedici

Vydáno 08.09.2011 | autor: redakce

Nirvana vydala před dvaceti lety v září své nejslavnější album Nervermind. Pro toto výročí chystá reedici hned v několika formátech od standartního cd nosiče po vinyly. Nenechte si ujít jeden z remastrovaných formátů této kultovní desky, kterou Universal Music vydá už 26. září.

Nirvana slaví 20 let od alba Nevermind. Chystá reedici Nirvana slaví 20 let od alba Nevermind. Chystá reedici

nevermind_coverDvacetileté výročí v žádném případě nelze opomenout.  Téměř přesně na den, tedy v pondělí 26. září vyjde album Nevermind ve výroční reedici, a to hned v několika formátech.

Komu postačí jednodisková verze remasteru, dočká se stejného obsahu, jako před dvaceti lety. K dispozici bude i dvoudisková deluxe verze, která bude navíc obsahovat i b-strany singlů vážících se k této desce, dále demo nahrávky, živé skladby nebo několik zvukových záznamů ze zkoušek kapely. Stejný obsah bude mít i verze, která vyjde na čtyřech 180gramových vinylech. Nejrozsáhlejší a samozřejmě asi nejočekávanější je super deluxe edice, která čítá čtyři CD a jedno DVD. 

První dva disky jsou identické s výše popsanou dvoudiskovou verzí, třetí CD bude obsahovat demo nahrávky, ze kterých Nirvana následně vytvořila písně pro své nejslavnější album. Fanoušci tak mají poprvé možnost slyšet zrod hitů Smells Like Teen Spirit, Come As You Are nebo On A Plain a hlavně to, co natáčení písní předcházelo. Dále tento bonusový disk přináší i tzv. Devonshire Mixes, což jsou původní mixy alba Nevermind od producenta desky Butche Viga. Jsou po zvukové stránce odlišné od těch, které se následně dostaly na komerční vydání alba. 

Aby toho fanoušci za své peníze nedostali málo, doplní komplet audio záznamu koncertu ze seattleského Paramount Theatre z roku 1991.  Ten bude v super deluxe edici zastoupen i ve vizuální podobě na DVD a navrch nosič přinese ještě i všechny čtyři videoklipy, které Nirvana k singlům desky Nevermind natočila. Jmenovitě jde o klipy k písním Smells Like Teen Spirit, Come As You Are, Lithium a In Bloom

Celý tento jedinečný komplet, kterého bude vyrobeno pouhých 40 000 kusů (10 000 pro Severní Ameriku, 30 000 pro zbytek světa), doplní i jedinečná devadesátistránková kniha plná doposud nezveřejněných fotografií, dokumentů a dalších vizuálních artefaktů.

 

Text: TZ, kofo


nirvana_hp

 

zavřít