Švihadlo: Nejvytrvalejší česká reggae kapela pokřtí nové CD

Vydáno 17.09.2011 | autor: redakce

V srpnu vyšla nová deska české reggae kapely Švihadlo a v Praze ji představí 21. září v Lucerna Music Baru. Nahrávání začalo v roce 2009 a deska byla dokončena na jaře 2011, z čehož trochu vyplývá, že si s ní Švihadlo dalo velkou práci.

Švihadlo: Nejvytrvalejší česká reggae kapela pokřtí nové CD Švihadlo: Nejvytrvalejší česká reggae kapela pokřtí nové CD

Kapela si chtěla především dokázat, že nezůstalo stát někde v minulém století, a dlouho pracovala na moderním zvuku celé desky. K tomu si vybrala o generaci mladšího Adama Lančiho, který celé album po hudební stránce produkoval, podílel se na aranžích, doplnil mnoho klávesových partů a při produkci dostal téměř zcela volnou ruku.

svihadlo_band

Deska obsahuje čtrnáct tracků a víc než padesát minut hudby. Petr Štruma znova potvrzuje, že umí napsat reggae v rodném jazyce. Nechybí také několik "výpovědí" v Praze žijícího Jamajčana Vincenta Richardse, který je členem Švihadla už víc než dvacet let. Lahůdkou pak je unikátní mužský sbor složený z nepřehlédnutelných osobností české reggae scény ve složení Kaya, Hroutil, Cocoman a Dr. Kary, který obohatil píseň Šance. Tradičními hosty na deskách Švihadla je dívčí vokální kvartet G*Apeels, dechovou sekci nahrál Bharata Rajnošek, perkuse Standa Vít z United Flavour a kdo bude pozorně poslouchat najde na desce i Václava Koubka.

Album Času je málo vznikalo opravdu dlouho a je rozhodně nejpropracovanější a nejmodernější deskou v historii Švihadla. Na pražském křestu kapela vystoupí s tradiční podporou vokalistek z G*Apeels a po mnoha letech také s dechovou sekcí pod vedením Bharaty Rajnoška. Na koncertu zazní nové písně i mnoho hitů z historie kapely, protože Švihadlo chystá víc než  dvouhodinový set. Party rozjede DJ Ecstatic Johnny a nebude chybět ani DJ set v podání Coco Jammin  - producenta celého alba. 

zdroj: TZ, dm 
zavřít