Richard Müller si nadělil k padesátinám Všetko, tedy všechny svoje desky

Vydáno 20.09.2011 | autor: redakce

Richard Müller si nadělil ke svým padesátinám netradiční dárek – kompletní sbírku alb, která během své kariéry natočil. Dárkový box s názvem Všetko obsahuje i Richardovu knihu postřehů.

Richard Müller si nadělil k padesátinám Všetko, tedy všechny svoje desky Richard Müller si nadělil k padesátinám Všetko, tedy všechny svoje desky

richard muller_lukas kimlickafoto Lukáš KimličkaRozsahem to je zřejmě největší hudební projekt, jaký tu kdy vznikl. Speciální krabice obsahuje dohromady pětadvacet nosičů – kompletní diskografii Banketu, kompletní diskografii mých sólových alb plus další nahrávky, které lidi určitě nemají a ani nemohou mít," tvrdí Richard Müller.

Sběratele potěší skladby, které vznikly ještě před oficiálním startem skupiny Banket, slavná písnička Model, s níž Richard zvítězil na festivalu vojenské politické písně Zlatý palcát, anebo rarity ze společného nahrávání s Petrem Hapkou a Michalem Horáčkem.

Možná si lidi ještě pamatují i singl Nahý, ten vznikl v době, kdy jsem asi opravdu stál před národem nahý Celý náklad vylisovaných nosičů se tenkrát zlikvidoval a vůbec nešel do prodeje. I přes to neexistoval ani jeden slovenský nebo český DJ, který by tu písničku neměl. Dodnes nevím, jak je to možné," vzpomíná s úsměvem Müller.

Součástí boxu Všetko je kniha s Richardovými osobními postřehy k jednotlivým albům. Kompilace je právě v prodeji.



zdroj: TZ, mp
zavřít