V polovině října zahájí Monika Načeva The Sick Rose Tour

Vydáno 24.09.2011 | autor: redakce

The Sick Rose Tour 2011 začíná 12. října. Monika Načeva vystoupí v devíti městech v Čechách a na Moravě. Během koncertů Načevu doplní zvukový experimentátor Tim Wright z Británie se kterým nahrála své poslední album, jehož název nese celé turné, tedy The Sick Rose. V Praze zpěvačka vystoupí 14. října, v Ostravě 17. října.

V polovině října zahájí Monika Načeva The Sick Rose Tour V polovině října zahájí Monika Načeva The Sick Rose Tour


nacevaKdy jindy vyrazit na turné s albem plném dekadentních textů a ponuré elektroniky než na podzim? Při příležitosti loňského vydání alba The Sick Rose, proběhly pouze dva koncerty v pražské Meetfactory a na brněnské Flédě. Deska byla úzce spjata s výstavou Decadence Now! v pražském Rudolfinu a byla nominována na cenu Anděl za nejlepší elektronické album. Koncerty byly natolik intenzivní a obohacující pro všechny přítomné, že se Monika Načeva rozhodla s projektem pokračovat naživo. Kvůli časové vytíženosti Tima Wrighta se však turné uskuteční téměř na rok a den přesně od vydání desky.

„Emocionální zážitek svobody chci přenést na pódium pomocí poezie psané zvukem i obrazem,“ říká Načeva. Návštěvníci tak uslyší, jak lze přirozeně snoubit elektroniku s poezií. Načeva vypracovala texty z básní české moderny a dekadence 19. století spolu s originálními texty Williama Blakea. Tim Wright (remixy např. pro kapelu Goldfrapp), který již spolupracoval na předešlém albu Mami, bude naživo mixovat, dopracovávat a efektovat hudbu a zpěv z rozličných zvuků ze starých syntezátorů smícháných s nejmodernější softwarovou technologií. Všechny koncerty doplní svými projekcemi VJ TEXA.

The Sick Rose Tour 2011

12. 10. Nový Bor – Městské divadlo

13.10. Plzeň – Buena Vista Club

14.10. Praha – Palác Akropolis

15.10. Vsetín – Tři opice

17.10. Ostrava – Barrák Music Club

18.10. Kroměříž – Starý pivovar

19.10. Hradec Králové – MENU, Studio Divadla Drak

20.10. Karlovy Vary – Klub Paderewski

21.10. Dobříš - KD


 

Text: TZ, kofo 

zavřít