Nightwish v prosinci vydají Imaginaerum, v dubnu jej představí Praze

Vydáno 01.10.2011 | autor: redakce

Rok 2011 byl pro Nightwish ve znamení nahrávání nového alba Imaginaerum. To by mělo vyjít v prosinci letošního roku. Půjde o koncepční album, které bude doprovázet stejnojmenný film. Včera kapela oznámila zastávky plánovaného turné k albu, v dubnu příštího roku vystoupí v pražské Tesla Aréně.

Nightwish v prosinci vydají Imaginaerum, v dubnu jej představí Praze Nightwish v prosinci vydají Imaginaerum, v dubnu jej představí Praze

nightwishV červnu 2009 oznámil klávesák a hlavní autor hudby Nightwish Tuomas Holopainen práce na novém albu. V říjnu 2009 se objevily první spekulace o názvu alba a data vydání.

Nejčastěji se objevoval název Wind Embraced. Album mělo vyjít dle výroků některých členů už loni. To však následně prostřednictvím svých blogů vyvraceli jiní členové Nightwish.

V únoru tohoto roku kapela oznámila, že nová nahrávka ponese název Imaginaerum. Ve Finsku vyjde 30. listopadu, u nás 2. prosince. První singl Storytime má vyjít 11. listopadu.

Turné k albu Imaginaerum odstartuje v Los Angeles v lednu 2012, u nás Nighwish zahrají 30. dubna v pražské Tesla Aréně. V roli předskokana se má objevit finská metalová skupina Amorphis.


 

Text: kofo
zavřít