Vypsaná fixa vydá už zítra šesté album. Poznejte Detaily

Vydáno 04.10.2011 | autor: redakce

Vypsaná fixa vydává šestého října svoji šestou řadovku. Album Detaily nahráli opět s producentem Dušanem Neuwerthem, který s nimi pracoval i na předchozích dvou albech. I tentokrát je možné si desku stáhnout prostřednictvím t-music za cenu, kterou si určí sami fanoušci.

Vypsaná fixa vydá už zítra šesté album. Poznejte Detaily Vypsaná fixa vydá už zítra šesté album. Poznejte Detaily

fixa_detPo velmi zajímavé anglické zkušenosti se Vypsaná fixa rozhodla pro změnu a album natočila v tuzemských  studiích Sono a Gui-tón. „Po Klenotu, který jsme v podstatě nahráli za deset dní v Londýně systémem tady a teď, jsme tentokrát  novou desku vytvářeli trochu jinak. Jak se říká: „Bůh je v detailech“. No a my  jsme se snažili najít toho našeho „boha“ mimo jiné taky v různých zvukových drobnostech, protože právě ta drobnost často dělá dobrou píseň,“ popisuje nahrávací proces zpěvák Márdi.

Album opět produkoval Dušan Neuwerth, který s Vypsanou fixou spolupracoval už na dvou předchozích albech. Zvuk Vypsané fixy se rozhodl uchopit tentokrát trochu jinak. „Už z textů písní na demosnímku, který jsem od fixy dostal, vyplynulo, že hlavním tématem okolo kterého se příběhy písní točí, je sídliště. Zareagoval jsem na to společně s kapelou tak, že jsme do písní vytvořili a potom  zapustili drobné špinavé zvuky a ruchy, protože i sídliště, které je plné lidí, je také plné hluku. Nehledali jsme ale v žádných zvukových bankách, všechno jsme vytvářeli na místě vlastní výrobou, hraním na cokoliv bylo po ruce nebo co kdo přinesl. Vlastně je to taková biodeska“, říká producent Dušan Neuwerth.

Pilotním singlem alba Detaily je píseň Vše za 39, kterou už můžete slyšet v éteru rockových rádií. Videoklip k singlu natočil filmový, televizní a divadelní režisér s uměleckým jménem JQr. Dle jeho slov se pokusil videoklip natočit jako sen. Nebo jako hádanku. Každý si ho prý může uchopit a rozluštit po svém.

 Od 6. října  šesti hodin ráno je možné album si stáhnout album na portále www.t-music.cz, a to opět za cenu, kterou si určí sami fanoušci.

Album Detaily vychází samozřejmě i na fyzickém nosiči. Možné je zakoupit jej zprvu jen na webových stránkách kapely, později i běžné obchodní síti. Vypsaná fixa pokřtí své nové album Detaily 1. listopadu v pražském Paláci Akropolis. Koncertní křest odstartuje „detailní“ turné po českých a moravských klubech.

detailyVypsaná fixa Detaily tour

1. 11.    Praha – Palác Akropolis (křest nového alba)

4. 11.    Olešná u Havlíčkova Brodu – Kulturní dům

5. 11.    Ústí nad Labem – Kulturní dům

8. 11.    Brno – Fléda

11.11.   Frýdek Místek - Stoun

12.11.   Krnov - Kofola

18. 11.  Jablonec na Nisou – Klub Na rampě

19.11.   Kojetín - KD

24. 11.  České Budějovice – KD Vltava

25. 11.  Pardubice – L klub

26.11.   Bystřice Pod Perštýnem - Sokolovna

29.11    Ostrava - Garage

30. 11.  Olomouc – U klub

2.12.     Zlín- Golem

3.12.     Chlumec Nad Cidlinou - KD

9. 12.     Litomyšl – Kotelna

10. 12.   Kadaň – Orfeum

15. 12.   Plzeň – Šeříkovka

17. 12.   Jaroměř – Bastion

26. 12.   Český Brod – Lidový dům



Text: TZ, kofo
zavřít