Do Česka se znovu vrátí britští Kosheen

Vydáno 06.10.2011 | autor: redakce

Britské trio Kosheen v čele se zpěvačkou Sian Evans se po několika měsících znovu vrací do České republiky, zahraje zde hned dvakrát. Poprvé se předvedou 8. listopadu v pražském klubu SaSaZu, den na to v brněnském Boby centru.

Do Česka se znovu vrátí britští Kosheen Do Česka se znovu vrátí britští Kosheen

kosheen_kokopelli_4_01
Skupina zde představí dlouho očekávané čtvrté album Independence. Samozřejmostí bude i množství jejich největších hitů, díky nimž si právě u nás vytvořili opravdu početné a vděčné publikum.

Některé ukázky z připravované desky už Kosheen zahráli při loňském podzimním koncertu v SaSaZu v Praze, a také na svém vystoupení na letošním Sázavafestu, kde patřili mezi headlinery festivalu.

Ke slovu se prý na desce dostávají více taneční skladby pod vlivem elektra a ravu. Vzorky z nového alba (např. skladbu Belladonna) a další zajímavé remixy najdete na oficiálním Facebooku kapely.

Tato synthpopová trojice se dala dohromady v roce 1999, o dva roky debutovala deskou Resist. Od té doby vydala ještě dvě další alba, a sice Kokopelli (2003) a Damage (2007). Každé z nich vždy charakterizovalo a jasně udávalo hudební vývoj skupiny. Snad právě z toho důvodu je čtvrté album mezi fanoušky velmi diskutované.

Kosheen - Belladonna

ks

zavřít