Zpěvák Bono, George Clooney a další hvězdy upozorňují na hladomor

Vydáno 09.10.2011 | autor: redakce

Filantropický rocker Bono zalarmoval své hvězdné přátele George Clooneyho, Jessicu Albu a Joe Jonase, aby všichni společně zvýšili povědomí o krizi hladomoru zametající východní Afrikou.

Zpěvák Bono, George Clooney a další hvězdy upozorňují na hladomor Zpěvák Bono, George Clooney a další hvězdy upozorňují na hladomor

bono
Všechny hvězdy propůjčily své tváře reklamě společnosti One, skupině bojující proti chudobě. Společnost spoluzakládal právě Bono a somálský rapper K'naan a podporuje ji například také Rob Lowe, Colin Farrell, Ewan McGregor nebo Annie Lennox.

Britské televize vysílání videa okamžitě zakázala z důvodu politické reklamy. Adrian Lovett, evropský ředitel humanistické organizace, prohlásil, že je absurdní, aby video nebylo ukazováno. „One není politická strana a my nemáme žádné politické záměry," řekl Lovett.

Minutový klip je navržen k povzbuzení veřejnosti, aby otevřeně hovořila o krizích. Video volá na vládní úředníky po celém světě, aby poskytli pomoc milionům somálských uprchlíků, kteří opustili své domovy ve snaze najít obživu.

Tyto slavné osobnosti nejsou první, kdo upozornil na hladomor. Americká herečka a zpěvačka Scarlett Johansson, producent Hugh Jackman nebo herečka a modelka Sienna Miller už dříve hovořili o mezinárodní humanitární otázce.


ks

zavřít