Cohen vydal komplet svých alb. I kontroverzní Death of a Ladies' Man

Vydáno 11.10.2011 | autor: redakce

Kanadský písničkář a básník Leonard Cohen vydal rozsáhlý box set se všemi svými alby včetně kontroverzního Death of a Ladies' Man z roku 1977, na němž překvapivě spolupracoval s popovým producentem Philem Spectorem. Komplet obsahuje na 18 CD všech 17 Cohenových studiových a koncertních desek i bohatý 36-stránkový booklet plný informací k nahrávkám a vzácných studiových fotografií.

Cohen vydal komplet svých alb. I kontroverzní Death of a Ladies' Man Cohen vydal komplet svých alb. I kontroverzní Death of a Ladies' Man

leonard
Montrealský rodák nabízí v jednom balíku i s reprodukcemi původních svých 11 studiových alb od debutového Songs of Leonard Cohen, od jehož vydání příští rok uplyne 45 let, po zatím poslední studiovou desku Dear Heather z roku 2004. Mezi koncertními alby nechybí záznam Live at the Isle of Wight 1970 nebo kompilace Songs From the Road.

Sedmasedmdesátiletý Cohen, jehož hudební kariéra mnohonásobně překryla jeho práci jako spisovatele, má velké množství příznivců v České republice. Jeho dvě pražská vystoupení v letech 2008 a 2009 v Tesla Aréně a 02 areně jsou jeho početnými obdivovateli považována za jedny z nejlepších koncertů v tuzemsku vůbec.

V současné době Cohen, mimo jiné autor skladby Suzanne známé z repertoáru Václava Neckáře, údajně pracuje na svém novém albu.


ks

zavřít