TITO & TARANTULA SE ZAKOUSNOU DO LUCERNA MUSIC BARU

Vydáno 30.12.2006 | autor: redakce

Tito Larriva, pavouk s duší rockera, přijíždí se svou Tarantulí po dlouhých letech do Prahy. Zcela jistě zazní i hit "Dark Night" z Tarantinova filmu "Od soumraku do úsvitu". Večírek začíná 28.8. ve 20:30.

TITO & TARANTULA SE ZAKOUSNOU DO LUCERNA MUSIC BARU TITO & TARANTULA SE ZAKOUSNOU DO LUCERNA MUSIC BARU

Titovi s Tarantulí bude sekundovat mezinárodní band Cocktail International, hrající syrově garážový soul, který vstřebává i vlivy od The Fall nebo Howlin' Wolfa. Od Flesh Eaters k Desperados

Tito Larriva spřádá své hudební sítě již více než dvě desítky let. Když se na začátku své karíery rozhodl pro rebelský osud, spojený s punkovými kapelami „Flesh Eaters“, „The Impalas“, „Plugz“ nebo „Cruzados“, jistě netušil, že bude někdy skládat filmovou hudbu k takovým kultovkám jako je Desperados Roberta Rodrigueze nebo Od soumraku do úsvitu od Quentina Tarantina.

Muzikant i psanec Tito Larriva

Kapela Tito & Tarantula ale existovala již před těmito filmy. Vznikla v roce 1992, kdy Tito Larriva s kytaristou Petrem Atanasoffem a jejich přáteli týden co týden jamovali po kavárnách a klubech v L.A. Po natočení oněch slavných filmů se vydání alba stalo nevyhnutelným. A tak jejich první album s názvem „Tarantism“ (Tarantismus-nervová choroba projevující se nutkáním k tanci) vychází až v roce 1997. Od té doby měl Tito Larriva práce jako nikdy před tím. Vyšla další 3 alba skupiny Tito & Tarantula - v roce 1999 album “Hungry Sally & Other Killer Lullabie”, nejvíce oslavovaná “Little Bitch” v roce 2000 a jako poslední v roce 2002 album s názvem “Andalucia”. Tito ale zároveň pracoval na hudbě k řadě filmům. Mezi jinými to byly například filmy: U-Turn od Olivera Stonea, The Million Dollar hotel Wima Wenderse nebo Pravdivé příběhy Davise Byrna. V několika filmech si také zahrál svou oblíbenou roli psance a desperáta.

Hudební vesmír bez hranic

Když se Tita jednou někdo zeptal na to, co je to podle něj úspěch, odpověděl: “Úspěch je, když dospějete do stádia života, kdy si nic nepřejete a jste spokojeni s tím, co jste a co máte.” A právě slovem úspěch by se dala charakterizovat Titova muzikantská dráha. Dokázal jít svojí cestou, aniž by ztratil svůj předem vytyčený cíl. Potvrdil to i na posledním albu “Andalucia”, které znovu dokazuje, že jeho hudební vesmír nemá hranic, stále je co objevovat a stále dokáže všechny překvapit.



Vstupenky jsou k dostání v sítích Ticketpro a Ticketstream. Pozor, prvních 70 vstupenek v každé síti je z 10% slevou, tedy za 330,- (resp. 322,- u Ticketstream), ostatní následně za 360,- (352,- u Ticketstream). Na místě pak budou vstupenky k dispozici za 360,- Kč.

www.titoandtarantula.com
zavřít